Tema: Afhængighed og misbrug

Drikker dine forældre for meget? 5 steder du kan få hjælp

Det er vigtigt at søge hjælp, hvis en af dine forældre har et alkoholproblem i stedet for at gå med det alene. Her får du forslag til, hvad du kan gøre.
Sidst opdateret 26. marts 2019

Det kan være rigtig svært at række ud efter hjælp. Måske synes du, det er flovt, at en af dine forældre drikker, eller måske føler du, at du svigter dine forældre ved at fortælle andre om alkoholproblemet. Men det er alt for tungt at skulle gå alene med problemerne. Det bedste, du kan gøre, er at dele dem med andre, så du kan få hjælp.

5 muligheder for at få hjælp
 

1. Tal med venner, familie eller andre du stoler på
Et godt sted at starte er at tale med nogen, du stoler på. Det kan være en fra din familie, en ven eller en vens far eller mor. Hvis du synes, at det er svært at få taget hul på snakken, kan du starte med at skrive en besked, hvor du fortæller lidt om, hvordan du har det.

Læs også artiklen 6 gode grunde til at dele dine problemer med andre

2. Få hjælp på din skole eller dit uddannelsessted
Uanset hvordan du klarer dig i skolen, kan det hjælpe dig at tale med en lærer, som du har tillid til. Hvis du fx har svært ved at samle dig om skolen, kan du fortælle din lærer, hvordan du har det, så der kan tages hensyn til dig.

De fleste skoler og uddannelsessteder har også ansat skolesundhedsplejersker eller skolepsykologer, som kan hjælpe dig. Læs mere i guiden: Få hjælp på din skole eller uddannelsessted

3. Få hjælp hos TUBA
TUBA tilbyder gratis rådgivning til unge, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er helt anonym, og du kan både chatte med TUBAS eksperter eller skrive til deres brevkasse. Læs mere på Tuba.dk

4. Skriv til Hope
En anden mulighed er at skrive til Hope Ung Brevkassen. Hope er, ligesom TUBA, et hjælpetilbud til unge med forældre, der drikker for meget.

5. Få hjælp hos din kommune
Alle kommuner har tilbud til borgere med alkoholproblemer. Her kan du også få gratis hjælp som pårørende. Hope har lavet en oversigt over kommunernes hjælpetilbud, som du kan finde her.

Hvor kan mine forældre få hjælp?
Over hele landet findes steder, hvor folk, der drikker for meget, kan få hjælp. Dine forældre kan alle hverdage ringe og få gode råd hos Alkolinjen.
På Hope.dk kan du eller dine forældre finde hjælpetilbud i nærheden af jer.

Læs Sandras fortælling Min far er alkoholiker

Del
Facebook Twitter Mail SMS

Var artiklen nyttig for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Brevkassen

Få råd fra en Mindhelper

Profilbillede
Camilla Vestergaard Havsteen
Psykolog
Skriv til brevkassen
Brevkassen
Se flere spørgsmål