Sidst opdateret 14. april 2020
Ville du ønske, at du havde flere venner? At du lettere faldt i snak med andre? At du var bedre til at skabe kontakt? Du er langt fra alene! Rigtig mange unge vil gerne have flere venner og bekendte. Her har du nogle tips til, hvordan du får nye mennesker ind i dit liv.

Måske føler du dig genert.
Måske synes du, at det er svært at sige noget til nogen, du ikke kender …
Eller du er flyttet til en ny by for at begynde på et studie og kender ikke et øje.

At tage kontakt til andre – fremmede! – mennesker kan virke som et koloenormt bjerg at bestige. Det er skræmmende. Og det er helt almindeligt at have det sådan: Du risikerer jo at få en kold skulder: ‘Hvad nu, hvis jeg bliver afvist? Hvad hvis nu de synes, jeg er grim og dum og ikke kan lide mig?’

Genert? Mød nye mennesker

De negative tanker kommer let til at køre i ring, også allerede før du overhovedet får taget kontakt. Tit viser det sig imidlertid, at folk bliver rigtig glade, når du tager kontakt til dem. Ja, måske gik de simpelthen og ventede på, at nogen – at du! – tog initiativet. Sagde noget.

Kast dig ud i det. Sig noget!

Kort sagt synes vi, at du skal kaste dig ud i det. Vove pelsen. Tage initiativet. Der findes ingen garantier, og selvfølgelig vil du få en afvisning i ny og næ. Men her gælder den gode gamle mormor-talemåde altså: “Hvo intet vover, intet vinder!”.

Er du klar til at tage udfordringen op? Til at kaste dig ud i det?

5 gode råd til, hvordan du finder nye venner

Hvordan får man nye venner? Her får du gode 5 råd, der plejer at virke.

Få luft – sig, hvordan du har det!

Er de 7 råd herover en for stor mundfuld for dig? Så start i stedet med at tale med nogen:

PS: Måske er dit behov bare ikke så stort

Det ligger i tiden, at du helst skal have en hel hær af venner. Og gå til fest og hænge ud med andre uafbrudt. Og nogle mennesker har det bedst, hvis de hele tiden er sammen med andre. De har kæmpe behov for det.

Andre trives imidlertid godt med at være en hel del alene – med en aftale i ny og næ. Eller med en enkelt eller to virkeligt gode venner. Sådan er vi så forskellige.

Hvordan har du det? Savner du venner? Eller er det mere det ydre pres om, at du burde have det sådan? 30-50% af befolkningen er indadvendte. Måske er du en af dem? Tjek også artiklen Indadvendt? Det er cool nok.