Hej Mindhelper

forklare og give eksempler på, hvorfor mange unge sover for

lidt

(17 år)


Hej 17 årig

Der kan være mange grunde til, at unge sover for lidt 

Der kan være mange årsager til, at unge sover for lidt. Nogle gange bliver man simpelthen fanget af sjove videoer på telefonen og pludselig har man ligget i flere timer og set på videoer af fx katte. Og andre gange er det måske fordi der suser rigtig mange tanker rundt i hovedet, som gør det svært at slappe af og falde til ro. Problemer med at få sovet nok kan også skyldes, at man føler sig ekstra presset i en periode, fx omkring eksamen eller hvis man har meget travlt. 

I vores artikel Søvnproblemer? 8 typiske årsager til søvnproblemer (og hvad du gør ved dem) står der mere om, hvad der ofte kan være årsagen til, at man får sovet for lidt. Der er både eksempler og uddybninger af, hvorfor og hvordan de forskellige ting påvirker søvnen. Så den kan jeg varmt anbefale dig at tage et kig på. 

Man kan godt komme ind i en god søvnrytme igen 

Du skriver ikke, om det med at sove for lidt er noget, som du selv bøvler med, men hvis der er, så skal du vide, at det er helt normalt i perioder at være udfordret på søvnen. Det oplever langt de fleste mennesker, og for mange går det heldigvis over af sig selv. Men nogle gange kan man godt have brug for lidt hjælp til at få sovet nok. I vores artikel Svært ved at falde i søvn? Få 12 gode råd til, hvad du kan gøre, står der lidt mere om, hvad man kan gøre, hvis man er kommet ind i en periode, hvor man ikke får sovet nok. 

Det kan være rart at snakke med nogen om det 

Hvis man i en længere periode bøvler med ikke at få sovet nok, kan det også være en god ide at tale med nogen om det. Det kan fx være ens venner, ens forældre eller en anden omkring dig, som du er tryg ved. 

Der kan være mange forskellige grunde til, at unge sover for lidt. Derfor håber jeg også, at mit svar har været med til at kaste lidt lys over nogle af de ting, som kan påvirke søvnen.

De bedste hilsner fra en Mindhelper