Julies forældre ejer en italiensk restaurant, så 19-årige Julie er vokset op med fri adgang til pizza, is og sodavand.

”Det var super dejligt med al den lækre mad, men det var også svært ikke at blive lidt tyk. Og det var jeg. Særligt som lille var jeg ret tyk,” griner Julie, når hun husker tilbage på sin barndom.

Men selvom Julie griner og smiler, når hun i dag fortæller om sin barndom og de lidt for mange kilo på bagdelen, så var det langt fra tilfældet, da hun var barn. Indtil 6. klasse havde Julie det helt fint med sig selv, men en enkelt episode ændrede på hele Julies opfattelse af sig selv.

Den tykke pige

”Jeg var med til at spille et teaterstykke i skolen, og så var der en håndfuld drenge, der havde sagt, at de synes, jeg var tyk. Det kom til at forfølge mig de efterfølgende mange år,” fortæller Julie og fortsætter:

”Jeg troede, at folk nu definerede mig som tyk. Det var åbenbart det eneste, jeg var. Det ramte mig virkelig hårdt. Hvad skulle der ske med mig, hvis det eneste, jeg var, bare var at være tyk?”

iStock_000085492167_Large-selvværd2

Julie blev aldrig mobbet med sin vægt andet end den ene gang, hvor nogle drenge sagde, at hun var tyk. Alligevel kæmpede hun i flere år med sit selvværd på grund af den ene kommentar.

”I lang tid så jeg bare mig selv som ”hende den tykke”. Jeg tænkte, jeg ikke var god nok, og jeg var mindre værd end alle andre, fordi jeg ikke var tynd. Jeg troede, at man kun var noget værd, hvis man var tynd. Jeg var bare ikke lige så pæn, sej eller sød som mine veninder,” husker Julie tilbage om sig selv i folkeskolen.

Julie vidste godt selv, at hun både var sjov og sød, men alligevel overskyggede hendes vægt det hele.

”Det var forkert at være stor. Jeg kunne ikke være med til at shoppe med mine veninder eller låne tøj af de andre. Min vægt gjorde, at der var en kæmpe kløft mellem mig og dem,” fortæller Julie.

Stråler af selvtillid

I dag er Julie et helt andet menneske end den 12-årige pige, der troede, hun ikke var noget værd.

”Det ændrede sig, da jeg startede på gymnasiet. Her er det de menneskelige værdier og ikke udseendet, der er det vigtige. Folk tager mig seriøst for den, jeg er og ikke, hvordan jeg ser ud. Jeg har fundet ud af, at min store personlighed overskygger, at jeg har en stor numse,” siger en meget glad Julie.

I løbet af Julies gymnasietid er der også sket en anden stor ting for hende. Hun har nemlig fået en kæreste.

Forelsket

Hun har også fundet en måde at bruge sin figur positivt, da hun er blevet model for plus-size-mærket Zizzi.

”Jeg er blevet et mere afbalanceret menneske. Jeg har fundet ro i mig selv med alt, hvad jeg er, og jeg er stolt over at se ud, som jeg gør.”

”Det har været med til øge min selvtillid, at jeg har fået en kæreste. Der er et menneske, som kan lide mig, fordi jeg ser ud, som jeg gør. Det viser bare, at der findes en til alle,” siger Julie og fortsætter:

”Det er et kæmpe klap på skulderen til den 12-årige pige, der var så ked af sin vægt,” siger Julie med et smil.

Hvis Julie skal sige noget til andre piger eller drenge, der er overvægtige, er det:

“Du er så meget mere end din vægt! Find en hobby, hvor du glemmer, at du er overvægtig, og du bare kan være dig selv”.

Julie case billede 1

Fakta om Julie:

  • Er 19 år og holder sabbatår, hvor hun blandt andet skal et halvt år på en teaterhøjskole.
  • Har gennem hele sin barndom kæmpet med sit selvværd på grund af sin vægt.
  • I dag har hun lært at elske sin krop, og hun er fuld af selvtillid.

Læs også artiklen Lavt selvværd? Få 7 gode råd til, hvordan du får bedre selvværd og Slut fred med din krop og med dit udseende

Julie case billede 3
Julie case billede 1
Julie case billede 2