Hej Mindhelper

Er bange for at mine forældre er ved at blive skilt?
hvad skal jeg gøre.

(Pige, 13 år)


Hej Pige på 13 år

Det er rigtigt hårdt, hvis man går rundt og er bange for, at ens forældre skal skilles. Så jeg er rigtigt glad for, at du har skrevet herind og delt dine tanker.

Det kan være svært

Det lyder ikke særligt rart, at du er bange for, at dine forældre er ved at gå fra hinanden. For når man går og er bange for, at ens forældre er ved at blive skilt, så kan det sætte gang i en masse bekymringer. Hvem skal man bo hos, hvis mor og far går fra hinanden? Skal man flytte? Og så videre. Måske bliver man også ked af det, fordi man allerhelst vil have, at ens forældre bliver sammen. Det er alt sammen nogle helt normale reaktioner at få, hvis man går rundt og er bange for, at ens forældre er ved at gå fra hinanden. Men det er nogle mega svære følelser og tanker at gå rundt med.

Snak med dine forældre om det

Det bedste råd jeg kan give dig er, at du skal snakke med dine forældre om, at du er bange for, at de er ved at blive skilt. For dine forældre er de eneste, der faktisk ved, om de er ved at blive skilt. Så de er de eneste, der kan give dig et sikkert svar på, om de er ved at blive skilt. Og jeg tænker, at det ville være rigtigt godt for dig at få et svar på det, så du kan få en afklaring. Det er selvfølgeligt ikke rart, hvis du får at vide, at dine forældre er ved at blive skilt. Men så ved du det i det mindste og kan begynde at snakke med dem om, hvad der så skal ske.

Det kan måske være lidt svært at spørge sine forældre direkte om, om de er ved at blive skilt. For man kan måske være bange for, om de bliver sure på en over, at man spørger. Men forhåbentligt vil dine forældre gerne snakke med dig om det, hvis du spørger. Jeg tænker, at der er en grund til, at du går og er bange for, at de er ved at skilt. Så måske ved dine forældre også godt, at der er en chance for, at du kan mærke, at der måske er et eller andet galt. Derfor kan det måske tænkes, at de allerede har forberedt sig på, at du kunne finde på at spørge dem.

Snak med en anden voksen

Det kan sætte gang i rigtigt mange svære tanker og følelser, hvis der er noget derhjemme, der er svært. Derfor tænker jeg, at det måske også kan være rart for dig at snakke med en anden voksen om, at du er bange for, at dine forældre er skilt. Sådan så du ikke skal gå med den bekymring helt alene. Og det er måske lidt nemmere at snakke frit om det med en anden voksen, der ikke er dine forældre. Fordi du så måske ikke skal tænke helt så meget over, om du kommer til at gøre nogen sure eller ked af det. Derfor tænker jeg på, om der mon er nogle andre voksne i nærheden af dig, som du er tryg ved at snakke med. Det kunne være en rigtigt sød bedstemor eller måske en virkeligt rar lærer ovre i skolen.

Jeg håber, at der er noget i mit svar, der har hjulpet dig. Og så håber jeg selvfølgeligt ikke, at dine forældre er ved at blive skilt. For det er ikke sjovt, hvis ens forældre går fra hinanden. Men selv hvis det viser sig, at dine forældre er ved at blive skilt, så skal det også nok blive okay igen på et tidspunkt.

De bedste hilsner fra en Mindhelper