Hej Mindhelper

hvordan bliver jeg mere stoisk

(13 år)


Kære Du

Du spørger, hvordan du kan blive mere stoisk. Det med at være stoisk kan betyde flere forskellige ting, og det er ikke alle der ligger helt det samme i det. For nogle handler det om, at være mere rolig, og ikke at lade sig gå på af ting. For andre handler det måske mere om selvudvikling og at blive den bedste version af sig selv.

Følelser

Jeg vil starte med at sige, at der er helt normalt at blive påvirket af sine følelser. Det gør alle mennesker, og det er okay. Derfor kan man heller ikke undgå, at man engang imellem bliver vred, ked af det, glad eller noget helt fjerde. 

Men man kan sagtens arbejde på, at finde mere ro, så følelserne ikke overrumpler en. En god teknik, som kan hjælpe en til at finde mere ro, er mindfulness. Derfor tænker jeg også, at der måske er noget i vores artikel med 4 mindfulness øvelser, som kunne være noget for dig?

Hvis du gerne vil øve dig på ikke at blive overrumplet af dine følelser, så kan du også tjekke Opfind en figur til din tanker ud. Det lyder måske lidt skørt. Men det kan hjælpe en til at se sine tanker mere oppefra, og ikke blive nær så påvirket af dem.

Til sidst vil jeg også tippe dig om artiklen Taknemmelighed: din genvej til mere glæde og mindre stress. Her er der også nogle forskellige øvelser, du også kan prøve af, hvis du har lyst. De handler om, at blive bedre til at stoppe op og mærke efter, og sætte pris på de små ting. 

Husk at tal om det

Hvis du går og har det svært, så er det også en god ide, at tale med nogen om det. For man skal ikke gå med svære tanker eller følelser alene. Og det kan være rart, at dele det svære med andre. 

Nogle som er gode at hive fat i er forældre, en lærer, eller en helt tredje voksen. De fleste tæt på en, vil gerne lytte og være der. Og måske har de også et råd eller to, som kan hjælpe.

Hvis du gerne vil tale med en voksen, som ikke kender dig i forvejen, så er Børnetelefonen også et super god sted. Børnetelefonen er for både børn og unge. Og der arbejder nogle rigtig søde voksne, som sidder parat til at hjælpe. Du kan både ringe til dem, skrive en besked, eller chatte. Og det er gratis.

Jeg håber at der er noget i mit svar, som du kan bruge!

De bedste hilsner fra en Mindhelper