Hej

er det normalt at jeg ryster når mine forældre er sure på mig?

(13 år)


Hej 13 årig

Det kan godt være ret ubehageligt, når man begynder at ryste, når ens forældre er sure på en. Og man kan godt komme til at tænke over, om det mon er normalt. Derfor er det også rigtig fint, at du skriver herind og spørger. 

Når man har stærke følelser kan kroppen godt reagere 

Når ens forældre er sure på en kan det godt sætte gang i en hel masse følelser og tanker inde i en. Man bliver måske både sur, ked af det og bange. Og når der suser stærke følelser rundt kan kroppen godt reagere. Ligesom når ens hænder fx begynder at ryste, når man er nervøs eller når man er ked af det, og får ondt i maven. Derfor er det heller ikke unormalt at komme til at ryste, når man fx får skæld ud eller andre er sure på en. Det er kroppen der udadtil reagerer på det, som sker inde i en. 

Vejrtrækningsøvelser kan give mere ro på 

Noget som nogle gange kan hjælpe en med at slappe af og få ro på, når hele systemet kører, og man ryster, er at lave vejrtrækningsøvelser. For på den måde, kan man ligeså stille berolige sig selv og vise ens krop at den godt kan slappe af. Derfor tænker jeg også, at vejrtrækningsøvelser måske kunne være hjælpsomme for dig? I vores artikel Pust ud med to enkle vejrtrækningsteknikker er der nogle guides og videoer, som beskriver to teknikker. Så hvis du har lyst, kan jeg varmt anbefale dig at tjekke dem ud. 

Snak med dine forældre om det 

Det kan være ret ubehageligt, når ens forældre er sure på en. Derfor kan det også nogle gange være en god ide at få talt om situationen i fredstid. For når bølgerne går højt, og ens forældre er sure, kan det være svært at få talt ordentligt sammen om tingene. Derfor tænker jeg også, at det kunne være en god ide, at du fik fortalt dine forældre, at du ryster, når de er sure på dig. Måske I også kan tale om, hvordan I gerne vil tale om tingene, når nogle er jer er sure. Sådan så det ikke når dertil, hvor du kommer til at ryste.

Du skriver ikke så meget om, hvad der sker, når dine forældre er sure på dig. Men hvis I fx skændes og råber højt, så tænker jeg at der måske er noget i vores artikel Skændes du med dine forældre? 6 råd til færre sammenstød, som kunne være hjælpsomt for dig. 

Snak med andre om det 

Nogle gange kan det også være rart at tale med nogle andre om det. For på den måde kan man få luft for ens tanker og følelser. Derfor kommer jeg også til at tænke på, om du måske har en anden, som du kan tale med det om. Det kan fx være en god ven, en tante eller en vens mor. 

De vil altid gerne lytte hos Børnetelefonen 

Hvis du tænker, at det kunne være rart at snakke med nogle helt andre om det, er du også altid velkommen hos Børnetelefonen. Hos dem arbejder der en masse søde og rare rådgivere, som er vant til at tale med børn og unge. Derfor er de også rigtig gode til at lytte. Det er helt gratis, og du kan også sagtens være anonym. Så dem kan du trygt tage fat i. 

Man kan godt komme til at undre sig over, om det er normalt, når man begynder at ryste, når ens forældre er sure på en. Derfor håber jeg også, at mit svar har været hjælpsomt for dig.

De bedste hilsner fra en Mindhelper