Hej Mindhelper

jeg er bange for siraner

(Dreng, 13 år)


Hej Dreng på 13 år

Sirenerne kan være rigtigt høje og man kan godt blive bange for, at der sker noget farligt. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at du har skrevet herind og delt det med os.

Jeg kan se, at du har skrevet ind 6. maj, som er den dag, at varslingssirenerne bliver testet af. Derfor tænker jeg også, at det er de sirener du mener. Er det rigtigt forstået?

Sirenerne larmer

Det er sådan at 1 gang om året – den første onsdag i maj, der bliver varslingssirenerne testet af. Det er simpelthen fordi, at man skal være sikker på, at de virker, hvis der en dag skulle ske en katastrofe, som krævede at danskerne blev advaret hurtigt. Og det er slet ikke fordi, at der sker noget farligt den dag. Hvis man kan høre sirenerne går i gang end anden dag end d. 6 maj, så kan det betyde at der er fare på færde og man skal gå indenfor.

Det kan godt lyde rigtigt højt og uhyggeligt, når sirenerne bliver testet. Så er det helt normalt at man kan blive bange og i tvivl om, hvad man skal gøre. Jeg tror, at der er rigtigt mange børn og unge, som har det helt ligesom dig. Så er det bedste man kan gøre, at gå indenfor og hen til sine forældre eller anden voksen, hvis man bliver bange. Så skal de nok huske en på, at det er fordi de bare bliver testet. Og passe rigtigt godt på en, hvis man er blevet bange eller der er sket noget.

Heldigvis er det kun den ene gang om året, at sirenerne bliver testet af. Men jeg håber, at mit svar har kunne hjælpe dig lidt.

De bedste hilsner fra en Mindhelper