Mindhelper skal gøre en forskel. Derfor får vi også løbende siden kigget efter i sømmene. Vi indsamler eksempelvis løbende feedback fra besøgende og bruger den til at forbedre indholdet. Herudover er der lavet to større evalueringer af sitet. Den ene en ekstern effektevalueringen. Den anden en procesevaluering, der beskriver udviklingen af den første version af Mindhelper.

På siden her kan du læse mere om:

  1. Den daglige feedback fra vores besøgende
  2. Effektevaluering 
  3. Procesevaluering
  4. Næste skridt: Forskningsbaseret effektevaluering af Mindhelper

Den daglige feedback fra vores besøgende

De besøgende har mulighed for løbende at give feedback på, om de oplever indholdet på Mindhelper som nyttigt eller ej. Status er, at mere end 6.000 besøgende har bedømt artikler, interviews og brevkassesvar udgivet på Mindhelper. 9 ud af 10 besøgende svarer, at indholdet er nyttigt for dem. De besøgende bliver også opfordret til at uddybe deres vurdering med en kommentar. Herunder finder du et udpluk af kommentarer fra vores besøgende på artikler og brevkassesvar:

Effektevaluering 

Evalueringsbureauet Ineva lavede i 2017 en effektevaluering af Mindhelper. I evalueringsrapporten står blandt andet, at “Mindhelper.dk har mere end levet op til den målsætning, der er opstillet i forhold til besøgstal.” Og som det fremgår af grafen herunder, så er antallet af besøgende siden steget støt.

Grafen viser, hvordan aktiviteten på Mindhelper er steget op til 120.000 besøg pr. måned i september 2019 siden lanceringen i 2016.

Et kritikpunkt i effektevalueringen er, at Mindhelper ”i væsentlig mindre grad er lykkedes med at rette hjælp til unge med begyndende psykiske vanskeligheder eller mistrivsel.” Denne kritik var muligvis berettiget i 2017, men ikke længere. I de første tre kvartaler af 2019 havde Mindhelper eksempelvis 140.000 besøg i temaet “Angst og stress” og 90.000 besøg i temaet “Trist eller deprimeret”.

For i endnu højere grad at hjælpe unge med begyndende psykiske vanskeligheder arbejder vi lige nu på at udvikle et online-forløb for unge med viden og råd om angst.

Læs Inevas effektevaluering af Mindhelper fra 2017 (PDF)

Procesevaluering

Vi skrev i 2017 en rapport, der beskriver udviklingsprocessen frem mod version 1 af Mindhelper. Rapporten dækker perioden 1. februar 2015 til 1. februar 2017.

I rapporten kan du blandt andet:

Læs procesevaluering af Mindhelper fra 2017 (PDF)

Næste skridt: Forskningsbaseret effektevaluering af Mindhelper

Sammen med Statens Institut for Folkesundhed arbejder vi lige nu på en fondsansøgning om midler til en forskningsbaseret evaluering af Mindhelper.

Målet med studiet er at belyse effekten af Mindhelper på unges trivsel. Herunder at undersøge i hvilken grad siden nedbryder barrierer blandt unge for at søge yderligere hjælp.

Har du spørgsmål?

Linn Lindegaard

Linn Lindegaard

Psykolog