En forelskelse kan sende dig helt op over skyerne, hvis følelserne er gengældte. Omvendt kan den også få dig helt ned i kulkælderen, hvis du fx bliver afvist, og tiltrækningen kun gælder den ene vej. Lær at genkende tegnene på forelskelse – og få råd til, hvis det går galt.

forelsket

Hvorfor sendte hun mig det blik til badminton i tirsdags?
Hvorfor sagde han lige dét – hvad mente han?
Hvorfor rørte han ved min arm i kantinen?

At være forelsket føles nogle gange fantastisk. Andre gange stinker det og gør forbistret ondt. Endnu andre gange er forelskelsen mere stille i det – som en øm længsel eller en rumlen i maven. Det behøver ikke være så vildt.

Er du mon forelsket?

Der findes ingen facitliste på, om du er forelsket. Heldigvis. Mennesker og forelskelser er vidt forskellige. Her er imidlertid nogle typiske tegn:

Derudover gør du måske en hel masse for at få et glimt af dine drømmes mål. Og når du endelig ser ham eller hende, laver dit hjerte et badutspring, og måske går du i baglås.

Uanset hvad, er dine følelser helt normale og ufarlige. Men ét spørgsmål melder sig selvfølgelig i dit hoved som solen på en sitrende forårsdag:

‘Er han eller hun mon også vild med mig?’

at være forelsket

Når du er forelsket, er du ekstra sårbar. Der står meget på spil for dig, og det kan let gå ud over dit humør. Så det er helt naturligt, hvis dit humør svinger op og ned.

Og det er også almindeligt, hvis du tænker en hel masse over, om hun eller han nu også er forelsket dig.

Et klart ‘ja’ ville formodentlig gøre dig en hel del mere tryg.

Så hvordan får du vished? Hvordan finder du ud af, om han eller hun også er vild med dig? Start med at tjekke de her 15 tegn på, at han eller hun også er vild med dig

Når din forelskelse er bøvlet

Som regel bestemmer vi ikke selv, hvem vi bliver forelskede i. Det er en del af charmen, men det kan også være ret besværligt.

Nogle forelsker sig fx pludselig i deres bedste veninde. Andre falder for en, der allerede har en kæreste. Og det er heller ikke ualmindeligt at blive forelsket i sin lærer.

Heldigvis behøver du ikke altid handle på dine følelser. Nogle gange er det klogere bare at se tiden an og se, om den besværlige forelskelse ikke løjer af. Det gør den som regel.

Life is like a box of chocolates. You never know what you´re gonna get.

FORREST GUMP

Når forelskelsen og kærligheden gør ondt

Forelskelser og kærlighed kan virkelig gøre ondt. Fx hvis forelskelsen ikke er gengældt, eller hvis kærligheden forsvinder. Sprogbilledet med at ‘hans eller hendes hjerte blev knust’ er ikke helt forkert. Sådan kan det virkelig føles.

forelskelse kærlighed gør ondt

Rammer smerten dig, så prøv at hente hjælp i andres dyrtkøbte erfaringer. Millioner af mennesker har været der før, og mange af dem har delt deres erfaringer: De har talt om følelserne af tab, håbløshed og manglende tro på kærligheden. De har skrevet tykke romaner og sange om emnet. For ikke at tale om alle filmene.

Kort sagt: Der er masser af hjælp at hente. Grib den – både så du kan føle dig genkendt og lære af andres erfaringer, tanker og råd.

Tjek også:

“At være forelsket er som at have fødselsdag i maven”

Nicolas 7 år