Det er fantastisk at være forelsket! Du er sikkert helt oppe at køre, tænker ikke på andet. Samtidig kan det være forfærdeligt frustrerende, hvis du er i tvivl, om dine følelser er gengældt. Er han eller hun også forelsket i dig? Start med at kigge efter de her 15 tegn.

Lyt til artiklen

/

15 typiske tegn på, at han eller hun også er vild med dig

Først vil vi lige sige, at folk reagerer vidt forskelligt, når de er forelskede. Deres reaktioner hænger tæt sammen med, hvem de er. Derfor kan det nogle gange være rigtig svært at vide, om han eller hun er lige så interesseret i dig som omvendt.

Måske får du en masse opmærksomhed fra vedkommende … eller måske bliver du hele tiden afvist. Begge dele kan være udtryk for forelskelse!

forelsket
Lær at genkende de små tegn på, at han eller hun også er vild med dig:

Her får du 15 typiske tegn på, at dine følelser er gengældt

1. Du får meget opmærksomhed

Giver nogen dig meget opmærksomhed, er det fordi, vedkommende er interesseret i dig. Er han eller hun vild med dig, vil vedkommende måske opsøge dig for at komme i snak – og spørge ind for at lære dig at kende.

2. Du bliver afvist

Nogen gør lige det stik modsatte af, hvad de mener og føler. Kort sagt kan han eller hun virke direkte afvisende og kølig, selvom han eller hun i virkeligheden er meget interesseret i dig. Personen spiller hard to get eller kostbar på grund af sin egen usikkerhed. Det kan være meget forvirrende.

at være forelsket

3. Du bliver holdt øje med

Kender I ikke hinanden så godt, kan det være for grænseoverskridende for den anden at gå hen til dig. Så vil han eller hun måske nøjes med at holde sig i nærheden af dig på skolen eller til festen. Måske kan du ligefrem mærke vedkommendes blik følge dig.

4. Du bliver fundet på sociale medier

På et tidspunkt får du måske en venneanmodning på Facebook, Snapchat, Instagram osv. Det er nemlig langt mindre farligt at opsøge hinanden på de sociale medier end ude i virkeligheden. Så dét kan også være et tegn, uden at det selvfølgelig behøver være det.

forelskelse

5. Du bliver forsvaret

Måske tager han eller hun dit parti i dansktimen, en aften med vennerne eller i en anden sammenhæng – og kommer fx med argumenter, der støtter dine! Når nogen forsvarer dig, kan du være rimelig sikker på, at du betyder noget for dem.

6. Du bliver husket

Endnu et tegn på forelskelse kan være, at han eller hun husker, hvad du har fortalt. Tænk på, når du selv er rigtig glad for en: Så vil du sikkert også gerne vide en hel masse om ham eller hende … og husker tingene bedre!

7. Du gør den anden nervøs

Det er normalt at blive nervøs, når der er stærke følelser på spil. Virker ham eller hende, du kan lide, tit nervøs i nærheden af dig? Så er det muligvis, fordi vedkommende føler noget for dig.

Måske er der endda en forelskelse på vej. Når der er store følelser på spil, er det helt normalt at blive nervøs.

8. Du bliver drillet

”Den man elsker, tugter man,” lyder en talemåde. Især drenge og unge mænd har det med at drille dem, de synes rigtig godt om. Så drilleriet kan altså være et positivt tegn – på, at han er interesseret, men nok bare er megagenert.

tegn på forelskelse

9. Du får komplimenter

Det kan være, du får komplimenter! Komplimenter er en synlig og derfor noget sværere måde at vise sin interesse på. Så tør han eller hun at sige noget pænt om din personlighed eller dit udseende, er der gode chancer for, at vedkommende er interesseret.

10. Du bliver opsøgt af vennerne

Kun de færreste tør sige ligeud, hvad de føler. Nogen sender derfor deres venner i stedet – så risikerer de ikke at blive afvist eller sårede. Det er med andre ord et godt tegn, hvis hans eller hendes venner forsøger at komme i kontakt med dig og vil snakke.

11. Du får mange beskeder

Mange snapchats, beskeder, likes osv. er et udtryk for, at du er i en anden persons tanker. Det er et tegn på, at du betyder noget for den anden. Skriv tilbage. Prøv at lære hinanden at kende og komme lidt tættere på.

12. Du får hurtigt svar

tegn på at være forelsket

Har du skrevet til én, du kan lide? Så er det meget positivt, hvis du får et lynhurtigt svar. Hurtige svar er tit et udtryk for, at han eller hun gerne vil skrive sammen med dig … og måske ligefrem sidder og venter på dine beskeder.

Omvendt kan folk selvfølgelig også have travlt og være forhindret i at skrive – så der går noget tid!

13. Du får fejlbeskeder

Som sagt kan det være for svært for den anden at vise sin interesse direkte. Her er fejlbeskeder om noget sjovt eller vigtigt også en ret udbredt kontaktmetode. Og bagefter får du så lige en besked om, at det ikke var til dig – og sker dét flere gange, var beskederne nok alligevel til dig!

14. Du fornemmer “små tegn”

De små tegn siger tit allermest. Det kan være, at pladsen ved siden af dig bliver taget af personen, et særligt blik fra ham eller hende eller en umiddelbart helt tilfældig(!) berøring. Små tegn på opmærksomhed viser ofte, at vedkommende er interesseret i dig.

15. Du kan se det i øjnene

Øjnene afslører rigtig meget. Så tjek blikket på den, du er vild med. Her finder du tit det sikreste svar på, om dine følelser er gengældt. Øjnene viser sandheden – lige meget hvordan han eller hun er, eller hvad der i øvrigt bliver sagt.

“Uden ord fortalte hun mig, at hun følte det samme”

ÖZCAN AJRULOVSKI

KA-CHOW! Jeg tror, at mine følelser er gengældt. Hvad gør jeg nu?

Hjerte med pil igennem der symboliserer forelskelse

Mulighederne er mange herfra. Snakker du ikke allerede med ham eller hende den søde, så er det et godt første skridt. Få idéer til hvordan du bryder isen i artiklen 6 gode tricks til smalltalk.

Hvem ved måske ender romancen i en date? Dating-nerver er helt naturlige, men blafrer sommerfuglene lige voldsomt nok i maven, får du her 8 gode råd til at håndtere dating-nervøsitet.

Jeg har fået en kæreste, men er usikker på fremtiden

Står du i den situation, at du har fået en kæreste, men er kommet i tvivl om, hvad du nu skal gøre?

Bare ta’ det roligt. Du er langt fra alene. Det er helt normalt at blive usikker på fremtiden. Se bare, hvad en 17-årig pige skrev til os i vores brevkasse, og hvad vi rådede hende til at gøre:

Stadig sulten? Test din viden om forelskelse

Hvad er verdensrekorden i at snave? Og hvor lang tid varer en forelskelse i gennemsnit? Brug 1 minut på teste din viden om forelskelse.