Hej.
Jeg er lige nu på udveksling i Tyskland, og har været her i 2 måneder. Jeg kan ikke flydende tysk, og det er også en af grundende til, at jeg har valgt at tage til Tyskland, så jeg kan lære sproget.
Jeg kan godt mærke at jeg er blevet bedre til tysk, og det kan min lære og min værtsfamilie også. Men tanken om at kunne det flydende virker så uoverskuelig at jeg næsten bare giver op.
Det samme gælder i timerne. Jeg skal ikke bruge karaktererne til noget, men jeg vil stadig gerne kunne følge med så godt som jeg nu kan. Især i fag som matematik og fysik, da det er lidt nemmere at forstå selvom det foregår på tysk. Jeg gjorde mig virkelig umage for at forsøge at forstå alt det faglige i starten, men nu har jeg mistet motivationen til at følge med og forstå noget. Jeg skal virkelig anstrenge mig for at forstå hvad der bliver sagt og forklaret, og det er virkelig hårdt. Jeg er hele tiden træt, og skolen ligger langt væk og starter tidligt om morgenen. Og så er mi hjerne hele tiden på, da alt omkring mig foregår på tysk.
Nu har jeg kun været her i lidt over 2 måneder, så jeg ved ikke om det bare er en fase som jeg kommer ud af, eller om der er noget jeg kan/skal gøre.

(16 år)


Hej med dig

Vi har fået et spørgsmål fra en ung, som minder meget om det du har skrevet her. Jeg tænker derfor, at det måske også kunne være fra dig? Derfor har jeg lavet et fælles svar på begge spørgsmål. Du kan læse svaret her.

Håber det giver mening

De bedste hilsner fra en Mindhelper