Hej Mindhelper

Jeg har selvmordstanker jeg tog piller i sidste uge overvejer at gøre det igen skal jeg indlægges selvom det kun var 8 piller

(Pige, 16 år)


Kære kære du

Det gør mig ondt at læse, at du er så ramt af dine selvmordstanker. Derfor vil jeg starte med at skrive, at det er rigtig godt, at du deler det med os. Det skal du takke dig selv for. Men det er vigtigt, at du søger mere hjælp.

Sig det til nogen
Du skriver, at du har prøvet at tage piller. Alene det fortæller mig, at du skal tage kontakt til nogen omkring dig, så du kan få noget hjælp. Du har allerede søgt hjælp her, og det er bare virkelig virkelig godt. Men som skrevet er det også rigtig vigtigt, at du bliver ved med at søge hjælp. Derfor vil jeg give forslag til, hvem du kan tage fat i herunder:

 • Dine forældre
  Når man har det så skidt, som du har det, er det vigtigt, at ens forældre ved det. De er ofte de nærmeste voksne, man har. Og de er der til støtte én i rigtig hårde tider. Ligesom du er i nu. Så mit vigtigste råd er, at du skal fortælle dine forældre, hvordan du har det. Hvis det er svært at sige højt, kan du altid skrive et brev til dem, som de kan læse. Det kan nogle gange være lidt lettere.
 • Livslinien
  Når du mærker, at selvmordstankerne bliver for meget, er det vigtigt at dele det. Det kan du gøre ved at ringe til Livslinien eller skrive til deres chat. Her sidder der personer klar til at snakke med dig om dine tanker. De er rigtig dygtige og er vant til at snakke med folk om deres selvmordstanker. Så du vil være i trygge hænder hos dem. Og så kan du være helt anonym.
 • Psykiatrisk skadestue
  Hvis du bliver meget bange for dine selvmordstanker, eller hvis du – som nu – overvejer at tage piller igen, er det hammerhammervigtigt, at du ringer ind til Psykiatrisk skadestue i nærheden af, hvor du bor. Så kan de hjælpe dig – enten på den ene eller den anden måde. Det vigtigste er bare, at du får noget hjælp. Og det kan de give dig. Hvis det er utrygt at ringe til dem selv, kan du få din mor eller far til at ringe for dig eller tage med dig. Fordi jeg ikke ved, hvor i landet du er lige nu, har jeg fundet numrene og hjemmesiderne til alle de psykiatriske skadestuer, der findes i Danmark:
 • Region Syddanmark
  Psykiatrisk skadestues hjemmeside
  Telefonnumre:
  Esbjerg: 9944 6700
  Odense: 9944 9140 og 99 44 91 41
 • Region Midtjylland
  Psykiatrisk skadestues hjemmeside
  Telefonnummer:
  7847 0470
 • Region Nordjylland
  Psykiatrisk skadestues hjemmeside
  Telefonnummer:
  Aalborg: 9764 3700
 • Region Sjælland
  Psykiatrisk skadestues hjemmeside
  Telefonnumre:
  Roskilde: Ring 1818 og tast 3
  Slagelse: Ring 1818 og tast 3
  Vordingborg: Ring 1818 og tast 3
 • Region Hovedstaden
  Psykiatrisk skadestues hjemmeside
  Telefonnumre:
  Glostrup: 3864 0671
  Amager: 3864 1650
  Ballerup: 3864 5003
  København: 3864 7360
  Nordsjælland: 3864 3200
  Bornholm: 3864​ 4050

Jeg håber inderligt, at du passer på dig selv og får sagt det her til nogen omkring dig. For det er virkelig vigtigt, at du søger mere hjælp. Så tag fat i dine forældre! Og også gerne Livslinien eller Psykiatrisk skadestue. Hellere end gerne en gang for meget.

De allervarmeste hilsner fra Mindhelper