Hej Mindhelper

Skoleopgaver giver mig så meget stress at jeg bliver fysisk syg

(17 år)


Kære dig,

Det lyder ikke rart at blive så stresset, at du bliver fysisk syg. Det lyder rigtigt anstrengende at gå og have det sådan. 

Det er helt normalt at have perioder i skolen, som er mere travle og pressede end andre. Det kan også nogle gange sætte sig en smule i kroppen, man kan fx være lidt ekstra træt, eller føle sig lidt mere drænet end normalt. Men man skal helst ikke blive fysisk syg af det. 

Skru ned for presset, og få mere ro på i hverdagen 

Nogle gange kan vi få skruet forventningerne til os selv højere op, end hvad vi reelt har ressourcer til. Det kan være, at vi rigtig gerne vil have en god karakter, eller gerne vil forberede os til større projekter. Og det kan også fungere i en kortere periode, men står det på i længere tid, kan vi opleve at blive stressede. 

Derfor kan det være en rigtig god ide, at få øvet sig i at få mere ro ind i sin hverdag. Selvom det måske kan lyde lidt bagvendt, at holde pauser, når man føler sig stresset, og føler der er meget man skal nå, så bliver vi langt mere produktive, når hjernen får noget plads til at slappe af. 

En måde at puste ud og slappe af på, er med mindfulness-øvelser. Mindfulness er en god måde at give slip på det pres og de tanker man kan opleve i hverdagen. I vores artikel: Få ro på med vores bedste mindfuldness-øvelser, ligger der seks forskellige guidede øvelser, du kan se nærmere på. 

Ro-appen har flere gode øvelser 

Vi har for nylig lanceret en ny app her fra Mindhelper som hedder Ro. I den har vi samlet en masse øvelser og artikler om forskellige emner, blandt andet under et helt emne, der hedder stress. Måske kunne den også hjælpe dig?

Du kan finde appen til iPhone her 

Og til Android her 

Tal med en om, hvordan du har det 

Jeg kommer til at tænke på, om du har talt med nogen om, at du føler dig stresset? De fleste skoler har en trivsels- eller studievejleder tilknyttet, som står for at vejlede elever, der har brug for rådgivning. De fleste vejledere på skoler har prøvet at tale med elever om det at være presset. Derfor kan det også være, at de har nogle gode råd til, hvad du kan gøre.

Jeg ved ikke om du har talt med din vejleder eller en anden lærer før du har skrevet ind til os, så derfor giver jeg dig en sætning med på vejen, som forhåbentlig kan åbne samtalen, i fald du synes det kan virke svært. 

Sætningen kunne lyde: “Jeg har det ikke særligt godt for tiden, og jeg kan mærke at jeg er virkelig stresset, er der noget du kan gøre for at hjælpe mig?”. Hvis ikke I har en vejleder tilknyttet, så kan du også sagtens gå til en lærer du føler dig tryg ved. 

Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig til at få mere ro på, så skolearbejdet ikke behøver at være så stressende, som det er lige nu. Jeg sender dig varme tanker og god energi.

De bedste hilsner fra en Mindhelper