Jeg skal have en matematiktest, men jeg vil ikke. Hvad skal jeg gøre?

Hej Mindhelper

Jeg vil ikke have matematik test hvad skal jeg gøre?

(Dreng, 13 år)


Kære dreng på 13 år

Det er aldrig særligt sjovt at skulle have en test. Og slet ikke, hvis man måske er lidt utryg ved det eller ikke har lyst til at skulle have test. Så jeg er glad for, at du har skrevet herind og delt dine tanker.

Du har måske allerede haft den matematiktest. Men måske har du ikke. Så jeg vælger at svare på dit spørgsmål alligevel. For selv, hvis du har haft den her matematiktest, så kan du måske bruge mine råd, næste gang du skal have en test. Enten i matematik eller i et helt andet fag.

Snak med dine lærere
Du skriver ikke, hvorfor du ikke har lyst til at skulle have matematiktesten. Nogle gange har man måske ikke så meget lyst til at skulle have test, fordi man ikke har fået forberedt sig helt nok. Det er super træls, når man har det sådan. Men så er der ikke så meget andet for end at tage testen alligevel og lære af oplevelsen, så man får forberedt sig godt nok næste gang.

Andre gange har man måske ikke super meget lyst til at skulle have en test, fordi man er utryg ved det. Det kan gøre os alle sammen lidt utrygge at skulle testes. For kan man nu det, man skal kunne? Men hvis man bliver for utryg ved at skulle testes, kan man få lyst til at lade være med at tage testen for at undgå ubehaget. Men det er vigtigt, at man tager testen alligevel. Også selvom det er ubehageligt. Ellers kan utrygheden nemlig komme til at begrænse en rigtigt meget lige pludseligt.

Men uanset hvad grunden til, at du ikke har lyst til at lave din matematiktest er, er det bedste råd jeg kan give dig at snakke med dine lærere. Så kan de nemlig hjælpe dig med at finde ud af, hvad du kan gøre ved det. Og hvis du ikke har lyst til at tage en test, fordi du er utryg ved det, er det specielt vigtigt, at du fortæller det til dine lærere. For du skal ikke gå rundt alene med, at du er så utryg ved tests, at du helt har lyst til at droppe dem. Hvis du er så utryg ved tests, skal du nemlig have noget hjælp og støtte til at tackle den utryghed. Man kan nemlig godt overvinde utrygheden, men det er tit nemmere at gøre det, hvis man har nogen at støtte sig op af. 

Man kan også gøre lidt selv
Man kan også gøre lidt selv, hvis man er utryg ved at skulle testes. Derfor linker jeg dig lige til vores artikel med gode råd til nervøsitet før en eksamen. Selvom den egentligt handler om at være nervøs før en eksamen, kan den også godt bruges, hvis man er utryg ved at skulle have tests eller prøver oppe i skolen. Det er nemlig to situationer, der minder rigtigt meget om hinanden. 

Jeg håber, at der var noget i mit svar, du kunne bruge. Enten nu eller i fremtiden. Og så ønsker jeg dig alt mulig held og lykke med det. 

De bedste hilsner fra en Mindhelper