Hej brevkasse,

jeg bliver mobbet

(Dreng, 17 år)


Hej Dreng på 17 år

Det er rigtigt hårdt at blive mobbet. Så jeg er glad for, at du har skrevet herind og delt dine tanker. 

Det er ikke okay

Det lyder super hårdt, at du bliver mobbet. For mobning er super svært at opleve, og det gør rigtigt ondt, når man er den, som mobningen går ud over. Samtidigt så kan det også komme til at påvirke en i lang tid, hvis man oplever mobning. Der er nemlig mange, der har oplevet mobning, som kommer til at føle, at det er dem, der er noget galt med. Og at mobningen på en eller anden måde måske var deres egen skyld. Jeg ved ikke, om det mon er noget, som du kan genkende? 

Hvis det er, så skal du vide, at det aldrig nogensinde kan være din skyld, at de andre mobber dig. Og det er ikke dig, der er noget i vejen med. Mobning er nemlig aldrig nogensinde okay. Netop fordi det gør så hammerondt på den, som det går udover. Derfor er det dem, der mobber dig, der gør noget, der er forkert. Og som skal have at vide, at de skal opføre sig ordentligt. 

Fortæl det til en lærer

Du skriver ikke i dit brev, om mobningen foregår ovre i din skole. Hvis den gør det, så er mit bedste råd til dig, at du skal snakke med en lærer på din skole. Jeg ved godt, at det kan være hammersvært at gøre. For man kan måske være bange for, om det gør mobningen værre. Men lærerne på din skole har et ansvar for at være sikker på, at alle i klassen har det godt. Og faktisk så er det sådan, at det er et krav i den danske lovgivning, at skoler og lærere skal hjælpe, hvis de finder ud af, at der er en elev, der bliver mobbet. Derfor er det vigtigt, at du får det fortalt til en lærer, hvis mobningen sker på skolen. For så kan din lærer nemlig få taget en snak med dem der mobber dig og med hele din klasse om, hvordan man opfører sig ordentligt overfor hinanden. 

Snak med dine forældre

Jeg tænker også på, om du mon har fortalt til dine forældre, at du bliver mobbet? Hvis ikke du har det, så synes jeg nemlig også, at du skal gøre det. For selvom det måske ikke hjælper direkte på at få stoppet mobningen at snakke med dine forældre. Så kan det være rigtigt rart at snakke med nogen om mobningen. For så er der nemlig nogen, der ved, at mobningen foregår. Og som man kan støtte sig op af, mens det er svært. Samtidigt så tænker jeg også, at dine forældre kan hjælpe dig med at tage fat i din skole, hvis du ikke selv har lyst til at gøre det, og det er der mobningen foregår. Ellers kan de måske tage fat i forældrene til dem, der mobber dig, hvis det ikke foregår i skolen. Sådan så deres forældre forhåbentligt kan få taget en snak med dem om, hvordan man behandler andre mennesker ordentligt. 

Tag fat i Headspace 

Du kan også altid tage fat i Headspace, hvis du har brug for at snakke med nogen om mobningen. Hos Headspace sidder der nemlig en masse super søde og dygtige frivillige rådgivere klar til at snakke med dig. De frivillige rådgivere er vant til at snakke med unge, der har oplevet svære ting som for eksempel at blive mobbet. Og de er der for at lytte til dig, så de skal nok gøre alt, hvad de kan for at hjælpe. Du kan være helt anonym hos Headspace, hvis du helst vil det. 

Det kan være super hårdt, når man bliver mobbet. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar, der har hjulpet dig lidt. Og så håber jeg, at du får snakket med en voksen om på, så der kan blive sat en stopper for mobningen.

De bedste hilsner fra en Mindhelper