Hvordan føles sex?

Hej Mindhelper

Hvordan er det at have sex

(Pige, 13 år)


Kære pige på 13 

Du spørger, hvordan det er at have sex. Det tror jeg, at der er rigtigt mange på din alder, som også tænker meget over. Og det kan være svært lige at forestille sig, hvis man aldrig har prøvet det før. 

Det kan være meget forskelligt, hvordan det føles at have sex. Men de fleste synes det er rigtigt dejligt, især hvis det er sammen med en som de elsker. Sex er oftest rart, så længe man er klar og tryg ved situationen. De første gange man har sex kan nogle piger dog godt opleve, at det gør lidt ondt. Men det er ikke alle, som oplever det. Hvis man spænder meget i kroppen, fordi man måske er nervøs, så kan det godt gøre, at man får lidt ondt. Eller hvis skeden ikke er våd nok. Udover det, så skal man også lige vænne sig til den nye fornemmelse. Hvis man oplever at det gør ondt, så er det en god idé at stoppe eller holde en pause. 

Du kan læse meget mere om sex og den første gang her i vores artikel. Der står en masse gode råd og viden. 

Se vores artikel om sex for første gang her. 

Find masser af information hos Sexlinien

Du kan læse meget mere om sex her på Sexliniens hjemmeside. Sexlinien har skrevet en hel masse omkring sex, seksualitet og køn rettet mod unge. De har rigtigt mange gode artikler og man kan også få rådgivning i deres brevkasse, på chat eller via telefon. Og læse spørgsmål fra andre unge. 

Jeg håber du kunne bruge mit svar. God vind herfra.

De venligste hilsner fra en Mindhelper