Hej Mindhelper

Hvordan bliver man normal??

Hilsen to weirdos

(13 år)


Hej med jer

Jeg kan se, at I har skrevet ind til os flere gange omkring at blive normal. Jeg har lavet et samlet svar til jer – det håber jeg er okay. 

I spørger til, hvordan ens klasse, drengene og man selv bliver normal. Nogle gange kan man godt føle at man selv eller andre stikker lidt ud. Og det kan måske få en selv til at føle, at man skal være på en bestemt måde. Eller tænke, hvorfor de andre ikke bare kan passe ind og være som andre. Sådan tror jeg, at der er rigtig mange unge som har prøvet at have det. For når man bliver teenanger sker der en hel masse ting, og folk begynder at udvikle sig i mange forskellige retninger. 

Og det er helt okay. Man behøver nemlig ikke, at være på en bestemt måde. Det er bedre at være sig selv. Vi har alle sammen nogle skævheder, som gør os til lige præcis dem vi er. Og heldigvis for det – verden ville være lidt kedelig, hvis vi alle sammen var helt ens. Derfor er det også helt okay, at både andre og en selv ikke er normale. 

Tal med nogen om det 

Hvis det med at være normal er noget, som fylder meget, så kan det være en rigtig god ide at tale med nogen om det. Måske I to allerede snakker om det? Hvis I gør, så skal I endelig blive ved med det. For det kan være rigtig rart at snakke med en god ven om de tanker, som fylder hos en. 

Og ellers kan det også være en anden ven, en forældre eller en helt tredje. 

Jeg håber, at der er noget i mit svar, som I kan bruge, og husk på, at det er helt okay at være præcis, som man er.

De bedste hilsner fra en Mindhelper