Hej Mindhelper

Kære brevkasse. Hvad betyder et kropsideal, eller kropsidealer? Min veninde fortæller nemlig heletiden om at hendes kropsideal ikke er pænt?

(Pige, 15 år)


Hej Pige på 15 år

Et kropsideal er en forestilling om, hvordan den perfekte krop ser ud. Man kan snakke om kropsidealer på flere forskellige måder. Man kan have et personligt kropsideal. Det vil være den måde man selv synes, at den perfekte krop ser ud. Der kan også være kropsidealer i et samfund. Det vil sige den krop, at man i et samfund eller en kultur generelt opfatter som smuk. Det kunne være en meget muskuløs krop hos mænd eksempelvis. Du kan læse mere om kropsidealer hos LMS.

Din veninde

Det kan være lidt svært at forstå, hvad din veninde mener, når hun siger, at hendes kropsideal ikke er pænt. Måske mener hun, at det billede hun har i hovedet af den perfekte krop er anderledes end det, som samfundet måske har? Altså at hun synes at nogle ting er smukke, som andre måske synes ikke er så pæne. Men jeg tænker, at mit bedste råd til dig faktisk er, at prøve at snakke med din veninde om, hvad det er hun mener. For din veninde mener måske noget helt andet, men får det bare sagt på en måde, som er lidt svær at forstå. Så kan det være en god idé, bare lige at sige “hey, når du siger det der med kropsidealer, hvad mener du så? For jeg tror ikke helt, jeg forstår det”. Det er helt okay at spørge, hvis man bliver i tvivl. Det er også den bedste måde, man kan finde ud af, præcis hvad hun mener.

Nogle gange så siger ens veninder nogle ting, som kan være lidt svære at forstå.

Hvis det viser sig at din veninde faktisk er ked af hendes udseende, eller har det svært med sin krop, så kan du måske foreslå hende at kigge på vores artikel: Slut fred med din krop og med dit udseende.

Jeg håber at mit svar har været hjælpsomt og du får snakket med din veninde om, hvad hun mener.

De bedste hilsner fra en Mindhelper