Hej Mindhelper

Er det ok at være bøsse som 14 årig?

(14 år)


Kære Du

Tak for dit spørgsmål.

Er det okay?
Du spørger, om det er ok at være bøsse som 14 årig. Og ja, det er helt okay. 

Det er ret forskelligt fra person til person, hvornår man begynder at mærke sin seksualitet. Nogle kan mærke, om de f.eks. er til drenge eller piger, fra de er børn. Andre finder først ud af det, når de er ældre. Men lige meget, hvor gammel man er, er det okay at være tiltrukket af det køn, man er. Og det er også helt normalt, at være i tvivl i en periode, eller føle sig lidt forvirret over ens seksualitet.

At finde ud af, man er homoseksuel
Du skriver ikke så meget i dit brev. Så jeg ved ikke, om du kender en, som er bøsse, eller om du selv har fundet ud af, at du er til drenge. Det kan også være, at du bare er nysgerrig.

Det er helt normalt, at begynde at tænke over sin seksualitet i teenageårene. Og hvis man finder ud af, at man er homoseksuel, kan man være i tvivl om, man skal sige det til nogen. Mange unge kan være lidt nervøse over, at skulle fortælle det. For hvordan vil ens forældre eller venner reagere. Vil de synes det er okay?

Men det er altid okay, at være den man er. Og man må helt selv bestemme, om man vil fortælle det til nogen eller ej. Mange synes nu, at det kan være rart at sige det til dem de kender på et tidspunkt. Og måske starte med en af dem, som er tættest på dem. Det kan f.eks. være en forældre, eller en god ven. Så hvis du har fundet ud af, at du er bøsse, eller bare er i tvivl. Så kan du overveje, at prøve at tale med en du er tryg ved, om det.

Tal med en voksen
Det kan også være, at du hellere vil tale med en, som ikke kender dig. Hvis du har det sådan, kan du altid tage fat i Børnetelefonen. Børnetelefonen er for både børn og unge. Der arbejder nogle rigtig søde rådgivere, som sidder klar til at lytte. Så dem kan du trygt tage fat i.

Du kan også tjekke Sexlinien hjemmeside ud. Her er der nogle forskellige artikler og spørgsmål fra andre unge, som handler om seksualitet. Så måske er der noget af det, som kunne være en hjælp at læse. Du kan også skrive ind til Sexliniens chat, eller ringe til dem, hvis du vil. De ved nemlig en masse om seksualitet. Så dem kan jeg også varmt anbefale.

Jeg håber, at der er noget i mit svar du kan bruge. Jeg sender i hvert fald en masse gode tanker din vej.

De bedste hilsner fra en Mindhelper