Hvad gør man hvis man har svært ved at tale om sind problemer men gerne vil og har brug for det? Jeg ved godt hvem jeg vil tale med men jeg syntes det er svært og har nu prøvet i 1/2 år men det er som om jeg bare ikke kan..

(Pige, 14 år)


Kære 14-årige pige

Det kan være rigtig hårdt at gå med sine problemer alene. Derfor er det rigtig godt, at du gerne vil snakke med nogen om dem. Og det skal du bestemt også gøre.

Find modet til at sige det
Som du skriver, kan det være rigtig svært at få fortalt andre om sine problemer. Men det er så vigtigt, at vi deler vores problemer med andre, så vi ikke går alene med dem. Ligeså snart du får det sagt, åbner du op for, at de mennesker omkring dig kan hjælpe dig, når det er svært. Og det er rigtig vigtigt. For det er ikke altid, at man kan hjælpe sig selv bedst i de svære situationer.

Skriv fordele og ulemper op
Du skriver, at det er, som om du bare ikke kan få det sagt. Jeg kommer til at tænke på, hvad det er, der holder dig tilbage? Hvis du bliver klog på det, vil det også være nemmere for dig at kæmpe imod det.

Vi har lavet en guide til at træffe valg. Prøv at følge den. Det kan være nemmere at skubbe sig ud i noget ubehageligt, hvis man har set fordelene og ulemperne ved det sort på hvidt. Så det vil jeg råde dig til at gøre.

Dem kan du tage fat i
Du skriver, at du godt ved, hvem du vil tale med. Det er jeg rigtig glad for at høre. Det betyder, at du har tænkt over, hvem der kunne være gode at fortælle dine problemer til. Alligevel vil jeg for en god ordens skyld liste personer og steder op, hvor du kan tale om dine problemer.

Jeg håber, at du får fundet modet til at kunne fortælle nogen om dine problemer. Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke med det.

De bedste hilsner fra Mindhelper

Var svaret nyttigt for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Brevkassen

Få råd fra en Mindhelper

Profilbillede
Cecilie Juul Hinze
Psykolog
Profilbillede
Camilla Vestergaard Havsteen
Psykologistuderende
Profilbillede
Thomas Stensgaard Skare
Psykologistuderende
Skriv til brevkassen
Brevkassen
Alle indlæg om Få hjælpAlle brevkasseindlæg