Hej Mindhelper

hvordan slapper man mere af?

(13 år)


Hej 13-årige

Du spørger til, hvordan man slapper mere af. Og det jeg kan egentlig godt forstå. For det kan sommetider være svært at finde ud af, hvad man kan gøre for at få mere ro på og slappe af. Derfor er det også rigtig fint, at du har skrevet ind til os og spurgt om det.  

Man kan slappe af på mange måder

Lige i forhold til afslapning findes der desværre ikke en opskrift, som man altid kan følge, når man gerne vil slappe af. For nogle slapper af, når de ligger på sofaen og ser en god film, mens andre bedst slapper af, når de fx går en tur. Men der findes alligevel nogle råd, som måske kan hjælpe en til at få lidt mere ro på. Og finde ud af, hvordan man bedst slapper af. I vores artikel Ro på: 10 tips til mindre pres i hverdagen, står der nogle gode råd til, hvordan man får lidt mere ro på. Så måske der er noget i den, som du kan bruge? 

Afspænding og mindfulness 

Noget andet, som også kan hjælpe en med at slappe af, er afspændingsøvelser og mindfulness. Det er begge ting, som kan hjælpe en med at slappe af og få mere ro både i hovedet og i kroppen. 

Hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med afspænding, kan du tage et kig på artiklen Slap heeelt af: Få en afspændingsøvelse til mere ro.

Hvis du synes, at det kunne være spændende at vide lidt mere om det der mindfulness, kan jeg også anbefale dig at tage et kig på vores artikel om mindfulness. Vi har også et mindfulnessforløb, som består af en 10 dages introduktion til mindfulness, som du også kan tjekke ud. 

Snak med nogen om det 

Hvis du går og føler dig presset og har det svært, så husk at tale med nogen om det. Det er nemlig alt for hårdt, at gå med alt det svære alene. Og ofte bliver det svære lidt lettere, når man deler det med andre. 

Du kan fx snakke med en lærer, en god vens mor eller dine forældre. Eller måske en helt anden, som jeg ikke lige har tænkt på. Det vigtigste er nemlig bare, at du får snakket med en voksen om, hvordan du har det. 

I vores guide til at snakke med forældre om svære ting, står der nogle gode råd til, hvordan man får åbnet op for snakken. Så hvis du synes, at det er lidt svært at få taget hul på snakken, kan det være, at der er noget i den, som kan hjælpe dig lidt på vej. Og rådene kan også sagtens bruges, selvom det er en anden voksen, som man skal snakke med. 

Børnetelefonen 

Du kan også ringe til Børnetelefonen og få en snak om, hvordan du har det. For hos Børnetelefonen vil de altid gerne hjælpe og lytte. De frivillige som arbejder hos Børnetelefonen er vant til at snakke med børn og unge, som bøvler med nogle ting. Derfor sørger de også altid for, at det foregår på en måde, som er rar for dig. Så dem kan du trygt tage fat i. 

Jeg håber, at der er noget i mit svar, som kan give dig en lidt bedre ide om, hvordan man kan slappe af. Held og lykke med afslapningen!

De bedste hilsner fra en Mindhelper