Hej Mindhelper

Hvad nu hvis jeg føler mig ensom fordi jeg føler mig for god til den her verden?

(17 år)


Kære Du

Ligegyldigt hvorfor man føler sig ensom, så er det en tung følelse at gå rundt med. Derfor er jeg også rigtig glad for, at du har skrevet herind og fortalt om det. For ensomhed er ikke noget, du skal gå igennem alene.

Ensomhed

Der kan være mange forskellige grunde til, at man føler sig ensom. For nogle handler det om, at de måske ikke rigtig synes, at de har nogen at være sammen med i skolen eller i fritiden – at de f.eks føler sig anderledes eller ikke synes, de passer ind. Men andre kan også føle sig ensomme selvom de har en masse venner, og måske udefra set, ikke ligner nogen som er ensomme. 

Du kan læse lidt mere om ensomhed i artiklen Bryd ensomheden: 11 gode råd til dig, som føler dig ensom. Her er der også nogle tips til, hvad man kan gøre, når ensomheden rammer.

Prøv det af

Det kan sommetider hjælpe på ensomhedsfølelsen, at komme mere ud blandt andre. For selvom det kan være lettere sagt end gjort, så er det tit der, at man kan opleve, at møde nogen, som man føler sig på bølgelængde med. 

Så måske kan du prøve at overveje, om du kender nogen, som kunne være fede at lære lidt bedre at kende? Det kan måske være nogen fra skolen, eller en fritidsinteresse? Og selvom der måske ikke er nogen, som du finder super interessante, så kan det nogen gange være værd at give det et skud alligevel. For tit opdager man, at folk egentlig også har nogle ret sjove, eller fede sider, når man kommer tættere ind på dem.

Så mit råds til dig vil være at prøve at give det en chance mere. Og se om du kan lægge tankerne om, at være for god til verden lidt til side. Måske vil du så opdage, at der alligevel er nogle mennesker, som egentlig er helt okay! Du kan også kigge på artiklen Sådan lære du nye mennesker at kende, hvis du vil have lidt ideer til, hvor man kan møde nye venner.

Ventilen

Jeg vil også lige fortælle dig om Ventilen. Ventilen er et super god tilbud for unge, som kæmper med ensomhed. Ensomhed er nemlig en ret normal følelse, som mange unge oplever at få på et tidspunkt. Hos Ventilen kan man komme og møde andre unge og komme med på ture og andre arrangementer. Der arbejder også nogle super søde frivillige hos Ventilen, som sørger for, at det er rart for alle at være der. Så dem kan jeg varmt anbefale dig. 

Har du nogen at snakke med?

Jeg kommer også til at tænke på, om du har nogen, du kan tale med, om hvordan du har det? Når man føler sig ensom er det nemlig en god ide, at få det fortalt til nogen. Når man gør det, så letter det nemlig ofte lidt på de svære følelser. Så har du mon en forældre, en ven, eller en helt tredje, som du kan snakke med?

Hvis du synes, det er svært at skulle sige højt, så kan du overveje at skrive et brev i stedet. Det kan nogen gange gøre det lidt lettere, at tage skridtet. Og så kan man åbne samtalen ved at vise den man taler med det, som man har skrevet.

Headspace

Hvis du gerne vil tale med nogen udefra, som ikke kender dig i forvejen, så kan du altid tage fat i Headspace. Hos Headspace kan man komme og få samtaler hos nogle af de frivillige, eller man kan skrive med dem på chat. Hos Headspace er intet emne for stort eller småt. Så dem kan du trygt tage fat i. Det er gratis, og du kan også være anonym.

Det er hårdt at gå og føle sig ensom. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar som du kan bruge. Og så krydser jeg fingre for, at du får fortalt nogen om, hvordan du har det

De bedste hilsner fra en Mindhelper