Hej Mindhelper

Hvordan får man venner på bosted

(17 år)


Kære Du

Det er helt naturligt, gerne at vil have det godt med dem omkring en. Derfor giver det også super god mening, at du gerne vil have nogle gode venner på dit bosted.

Venskaber

Når man bor et sted, hvor der er mange omkring en, er det helt naturligt, at man gerne vil lære dem bedre at kende. Men sommetider kan man godt blive i tvivl om, hvordan man griber det med at lære de andre bedre at kende an.  

Der er mange forskellige måder, som man kan opbygge venskaber på. Nogle gange sker det helt af sig selv, og andre gange tager det lidt tid før man er trygge ved hinanden. 

I vores artikel Sådan lærer du nye mennesker at kende, står der fem gode råd til, hvordan man lærer nye mennesker at kende og opbygger venskaber. Så jeg tænker, at der måske er et råd eller to i den, som kunne være hjælpsomt for dig? 

Hvad kan du godt lide at lave? 

Nogle gange kan det også være en god ide at have noget at være fælles om. Det kan fx være at spille fodbold, bage eller noget helt tredje. For så kan man ligeså stille få gang i venskabet på den måde, og så har man i hvert fald den ting til fælles til en start.

Derfor kommer jeg også til at tænke på, om der er noget, som du synes er fedt at lave? For så kan det være, at du måske kan høre nogle af de andre på dit bosted, om I skal lave det sammen. 

Snak med en voksen på dit bosted 

Jeg tænker også, at det kunne være en rigtig god ide at du snakkede med en voksen på dit bosted om, at du godt kunne tænke dig at få nogle flere venner på bostedet. Så kan det nemlig også være, at den voksne kan hjælpe og støtte dig. Og samtidig kan det også være rigtig rart og lettende at dele sine tanker med nogen. 

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man får venner på sit bosted. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar, som du kan bruge. Jeg sender varme tanker din vej og krydser fingre for, at du får nogle gode venskaber på bostedet.

De bedste hilsner fra en Mindhelper