Hej Mindhelper

jeg har længe haft søvnproblemer, når jeg skal sove føler jeg ikke det er min krop når jeg kigger ned af. Når jeg fx. kigger på min hånd eller fod føler jeg ikke den hænger fast på min krop, jeg kan sagtens mærke den. Jeg føler det som om hvis man kigger på en andens hånd eller fod. Ud over mine søvnproblemer har jeg meget lidt overskud i hverdagen og jeg er meget træt. Tit i weekenden hvor jeg som regel for mere end 8 timer søvn er jeg så træt efter at havde været oppe i 2 timer at jeg skal kæmpe for ikke at falde i søvn.

Jeg er nærmest holdt op med at lave lektier og jeg kan ikke tænke på nået værre end at skulle i skole. Jeg trives i skolen, men jeg kan sket ikke overskue det. Jeg har været meget syg her på det sidste kan det skyldes stress?

Hilsen …..


Kære du

Det lyder godt nok, som om du er inde i en ret svær periode lige nu. Så jeg er mega glad for, at du har valgt at skrive herind og dele dine tanker. For det er et tegn på, at du rækker ud efter hjælp. Og det er det første skridt på vejen mod at få det bedre.

Tag det alvorligt
Du har det bestemt ikke nemt lige nu. Og du oplever rigtigt mange ting, som jeg gætter på er ret ubehagelige? Så jeg kan godt forstå, at du gerne vil finde ud af, hvad det kan være. Træthed, at være mere syg end normalt og at have søvnproblemer kan godt være tegn på stress. Men jeg er også nødt til at være lidt klar i mælet og sige, at du skal tage de ting, du oplever alvorligt. For mange af tingene kan også være tegn på, at der er noget mere alvorligt galt. Derfor er det super vigtigt, at du fortæller nogen, at du oplever de her ting. Hvis det er noget mere alvorligt, er det nemlig super rart, hvis det bliver opdaget så tidligt som muligt.

Hvem kan du fortælle det til?
Som jeg lige har skrevet, er det vigtigt, at du fortæller nogen om de ting, du oplever. Det er nemlig ikke nogen ting, som du skal gå med for dig selv. Det kan være et super svært første skridt at skulle fortælle nogen om, at man faktisk har det svært. Men det er så vigtigt, at du gør det, så de her ting ikke får lov til at vokse sig større og større. Hvis du synes, det er lidt svært at finde ud af, hvem du nu lige kan snakke med, har jeg hjulpet dig ved at komme ned nogle forslag nedenunder:

Jeg håber virkeligt, at du får det her sagt til nogen. Jeg ved godt, at det kan være svært. Men du har allerede skrevet herind og fortalt det. Det må have krævet virkeligt meget mod. Så det mod skal du samle til dig en gang til og fortælle de her ting til nogen. For din egen skyld.

De bedste hilsner fra en Mindhelper

Var svaret nyttigt for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Brevkassen

Få råd fra en Mindhelper

Profilbillede
Camilla Vestergaard Havsteen
Psykolog
Profilbillede
Bjørk Helena Sanvig Knudsen
Psykologistuderende
Profilbillede
Linn Søndergaard Lindegaard
Psykologistuderende
Skriv til brevkassen
Brevkassen
  • Jeg venter på en person, som vil lave mit liv om

    Jeg bliver mere alene, når jeg siger "vær sød at holde dig væk ellers vil jeg sårer dig". Men jeg har et håb tilbage! Jeg venter p...

  • Jeg kradser i min hud

    Jeg har et problem med at kradse i min hud. Jeg kan ikke lade være, hvis jeg ved der er et sår eller noget at kradse i. Jeg har ha...

  • Nogle gange kan jeg ikke sove

    Der er nogle gange, hvor jeg ikke kan sove. Enten er det fordi, der er for varmt. Eller også er jeg bare lysvågen, når jeg lægger ...

Alle indlæg om Svære følelser og tankerAlle brevkasseindlæg