Hej


Jeg har ikke lyst til at gå i skole til klokken 15 hver dag HJÆLP MIF!!!!!

(14 år)


Kære Du

Det lyder til, at du synes, at det er mega træls at være i skole til klokken 15. Når man har det sådan, kan en skoledag godt blive rigtig lang. Derfor er det også rigtig fint, at du skriver herind til os og deler det. 

Det er en lang dag

Du skriver, at du ikke har lyst til, at gå i skole til klokken 15 hver dag. Jeg kan sagtens forstå, at du synes det er træls at skulle være i skole til klokken 15. For det er en rigtig lang dag, hvis man fx er mødt klokken 8 og har haft en masse forskellige fag. Derfor tror jeg også langt fra, at du er alene om at have det sådan. Der er rigtig mange unge, som synes at skoledagene sommetider er lidt for lange, og at energien bare ikke er det i de sidste timer. Og når man har det sådan, kan man godt blive hammer-frustreret og måske ønske, at man kunne gøre noget, så man ikke behøvede at være i skole til klokken 15. Men det er desværre en af de ting, som der ikke er så meget at gøre ved. For det er nogle højt oppe i systemet, som beslutter hvor lange skoledagene skal være. 

Derfor kan det også være en rigtig god ide at finde det positive ved skoledagen, så alt det trælse ikke kommer til at fylde for meget. Måske har du mere tid sammen med kammeraterne, slipper for at lave ligeså mange lektier hjemme eller noget helt tredje? Du kan prøve at se om, du kan finde tre gode ting ved at være i skole til klokken 15, og så skrive dem ned enten på et papir eller i en note på din telefon. Så når frustrationerne fylder rigtig meget, kan du tage listen frem og blive mindet om det gode ved at være i skole lidt længere.

Måske bliver det bedre med tiden?

Du skriver ikke noget om, hvor længe du har gået i skole til kl.15. Derfor kommer jeg også til at tænke på, om det er noget nyt, som I er startet på i år? For vi mennesker er vanedyr, og derfor tager det os også lidt tid at vænne os til noget nyt. Så hvis det er nyt, at din skoledag er så lang, bliver det måske bedre med tiden, når det er blevet en vane at være længere tid i skole. 

Snak med dine forældre 

Det lyder til, at det med de lange skoledage fylder en del hos dig. Derfor tænker jeg også, at det kunne være en rigtig god ide, at du snakkede med dine forældre om, hvordan du har det. For de er måske nogle af de voksne, som er tættest på dig. Og langt de fleste forældre vil rigtig gerne lytte, når deres børn fortæller dem, at de bøvler med nogle ting. Så selvom dine forældre måske ikke direkte kan gøre noget, for at gøre skoledagen kortere, kan det stadig være rigtig rart at få lov til at lufte ud for sine frustrationer. Og ofte fylder alt det svære og frustrationerne lidt mindre, når man deler dem med andre. 

Det kan være helt vildt frustrerende at skulle være i skole til kl.15, når man ikke har lyst til det. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar, som er hjælpsomt for dig. En masse varme tanker herfra.

De bedste hilsner fra en Mindhelper