Hej Mindhelper

Jeg har det sværte i skole men jeg ved ikke hvorfor

(Pige, 13 år)


Hej Pige på 13 år

Øv, det kan være rigtig hårdt, når man har det svært i skolen. 

Snak med dine forældre om det 

Når man går og har det skidt, er det rigtig vigtigt, at man får snakket med nogen om det. For det er alt for svært at gå med alle de tanker alene. Det er også helt normalt, at man måske ikke helt ved, hvorfor man har det svært. Det er heller ikke altid, at der er en specifik grund til, at man har det sådan. Derfor kan det også hjælpe rigtig meget, at få snakket med nogen om det. For når man begynder at sætte ord på sine følelser, så bliver det også nemmere at forstå dem.

Dine forældre er måske nogle af dem, som er aller tættest på dig. Og derfor tænker jeg også, at det kunne være en rigtig god ide, at du snakkede med dem om hvordan du har det. Det kan nemlig være rigtig svært for forældre at hjælpe, hvis de ikke helt ved, hvordan man har det. Men de fleste forældre vil rigtig gerne have, at deres børn har det godt. Derfor tænker jeg også, at dine forældre vil blive rigtig glade for, at du fortalte dem, at du har det svært i skolen. Så kan det nemlig også være, at de kan hjælpe med at tage fat i skolen, så du kan få noget hjælp til at få det bedre igen. I vores guide til at snakke med sine forældre om svære ting, kan du læse lidt mere om, hvordan man kan gøre, når man skal snakke med sine forældre om svære ting. 

Snak med en lærer eller en anden voksen 

Det kan også være, at der er en anden voksen, som du er tryg ved, som du kan snakke med om, hvordan du har det. Det kan være eksempelvis være en venindes mor eller en anden voksen, som du er tryg ved. Det kan også være, at du har en yndlingslærer, som du kan snakke med om, hvordan du har det. Lærere er nemlig vant til at snakke med elever, som har det svært. Og måske din lærer også har kunne se nogle ting, som du måske ikke selv har fået øje på. Men det vigtigste er, at du får snakket med en voksen om, hvordan du har det. Så du kan få noget hjælp, til at få det bedre i skolen igen. 

Tag fat i Headspace 

Du kan også tage fat i Headspace. Der sidder nemlig en masse rigtig søde frivillige klar til at hjælpe og lytte. Det er helt gratis at komme i Headspace, og hvis du synes, at det er rarere, kan du også sagtens være anonym. De frivillige er vant til at snakke med unge som har det svært. Derfor sørger de også altid for, at det foregår på en måde, som er rar for dig. 

Jeg håber, at der er noget i mit svar, som har hjulpet dig, og at du får snakket med nogen om, hvordan du har det.

De bedste hilsner fra en Mindhelper