Hej Mindhelper

Jeg behøver hjælp i en ting i livet hvad kan jeg tale med

(Dreng, 20 år)


Hej Dreng på 20 år

Dejligt du skriver herind og spørger efter hjælp, jeg vil gøre mit bedste for at sende dig i en god retning. 

Nu skriver du ikke så meget om, hvad det er, du har brug for hjælp til. Derfor tænker jeg også, at det kunne være god idé, hvis du fik hjælp fra nogle, som du vil kunne snakke lidt mere i dybden med om, hvad dit problem er. Og så kan i sammen finde ud af, hvad der kunne være en god hjælp for dig. Der er der heldigvis masser af steder, hvor man kan få hjælp til. 

Tag fat i nogle omkring dig 

Hvis du har nogen omkring dig, som du er tryg ved at snakke med, så kan du måske prøve at tage fat i dem, og høre om de vil hjælpe dig. Det kunne være dine forældre, en storebror, en god ven eller et familiemedlem, som du er glad for. Ofte tænker 2 hoveder bedre end et, og det kan være super rart at få støtte og et par ekstra øjne på ens situation. Måske er der endda nogle af dem, som har stået i en lignende situation som ved, hvor du kan få hjælp henne.  

Skriv til Headspace

En mulighed for dig kunne være Headspace. Headspace er en frivillig unge rådgivning, hvor unge kan få hjælp til det, der fylder. Intet problem er for stort eller småt i Headspace. De har blandt andet en chat man kan skrive til, og så snakke frem og tilbage med en frivillig. Og det er helt anonymt og gratis. De er super søde og dygtige, og jeg tænker, at uanset hvilket problem, du står med, så skal de nok hjælpe – enten ved selv at hjælpe, eller sørge for, at du bliver sendt i retning af nogle, som kan hjælpe dig. 

Få hjælp på din uddannelse 

Hvis du er under uddannelse, kan du også få hjælp der. Det kan eksempelvis være støttende samtaler, hjælp til at få styr på praktiske ting og andet. Du kan læse mere om det i vores artikel: få hjælp på dit uddannelsessted.

Tag fat i lægen 

Hvis du har det dårligt – uanset om det er fysisk eller psykisk, så er det en god idé, at tage en tur til lægen. Så kan man snakke med lægen om, hvordan man bedst kan blive hjulpet og hvad det næste skridt i en god retning er. Du må altid snakke med lægen, og de er helt vant til at snakke med unge, som har brug for en hjælpende hånd. 

Jeg håber, at der er nogle af de steder, som kunne være hjælpsomme for dig. Ellers må du endelig skrive herind igen. Varme tanker herfra.

De bedste hilsner fra en Mindhelper