Hej Mindhelper

hjælp mig jeg han ikke mere min ven slår mig med min sko og kaster stole efter mig:( btw jeg hedder anonym. hjælp plz

(Dreng, 13 år)


Kære anonym

Det lyder da vildt ubehageligt, at din ven kaster stole efter dig og slår dig med sko. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at du har skrevet herind og fortalt os om det.

Det er ikke okay

Det er selvfølgelig ikke okay, at din ven kaster stole efter dig eller slår dig med sko. Det kan gøre super ondt og man kan komme til skade. Derfor er det også rigtigt vigtigt, at din ven bliver stoppet, så du ikke længere behøver finde dig i det. Derfor kunne det være en rigtig god idé, hvis du snakkede med en voksen om, hvad der sker.

Snak med din lærer

Jeg kommer til at tænke på, om i går i klasse sammen og det er der, at han kaster stole efter dig? For så er det rigtigt vigtigt, at du får snakket med en lærer om, hvad der sker. Så læreren kan få det stoppet og få hjulpet din ven, hvis han har svært ved at styre sit temperament. Du kan prøve at snakke med jeres klasselærer eller en anden lærer, som du er tryg ved. Ellers kan du også kontakte skolerektoreren, hvis du synes det er nemmest. Hvis i kender hinanden fra et andet sted – sportsklub, hobby eller andet. Så kan du prøve at tage fat i den voksne, som er ansvarlig der og fortælle dem om det.

Snak med dine forældre

Det er vigtigt, at du fortæller dine forældre om, at din ven kaster med stole og slår dig med sko. For det er de voksnes ansvar, at det bliver stoppet. Det er for meget for dig, at skulle klare helt alene. Og jeg næsten helt sikker på, at hvis du fortæller dine forældre om det, så vil de rigtigt gerne hjælpe dig med at få det stoppet. Så kan dine forældre enten kontakte jeres skole (hvis i går på samme skole) eller kontakte hans forældre, så de kan sørge for, at din ven stopper med at kaste med ting og slå.

Kan du holde dig fra ham?

Du skriver jo, at han er din ven. Men jeg kommer til at tænke på, hvor god en ven han er, hvis han kaster stole efter dig? Du kan jo overveje om det ville være rarere at holde dig fra ham, indtil han stopper med at være så voldsom. Selvom man er venner, så behøver man ikke finde sig i hvad som helst. Og det er helt okay, hvis du ikke har lyst til at blive ved med at være venner med en, som er så voldsom. Det kan jeg sagtens forstå.

Det er mega svært, hvis man har en ven, som er alt for voldsom. Så er det vigtigt at få snakket med voksen, så de kan sørge for, at det bliver stoppet. For alle fortjener, at kunne være i fred, uden at få kastet stole efter sig eller blive slået med sko. Jeg håber at du har kunne bruge mine råd til noget.

De bedste hilsner fra en Mindhelper