Hej Mindhelper

Jeg har en ven der bliver ved med at sige n ordet, hvordan kan i hjælpe mig?

(16 år)


Hej 16 årig

Det er ikke okay at kalde andre n-ordet. Derfor kan jeg også godt forstå, at du gerne vil gøre noget ved det. For det kan være ret ubehageligt at høre på.  

Sig fra overfor din ven

Du spørger, hvordan vi kan hjælpe dig. Og til det vil jeg svare, at det bedste råd, som jeg kan give dig, er at få sagt fra overfor din ven. Jeg ved godt, at det kan være hammersvært at gøre. For hvordan mon ens ven reagerer? Og hvordan får man det lige sagt? 

I vores artikel Pas på dig selv: Lær at sætte grænser! står der nogle gode råd til, hvordan man får sagt fra. Så den tænker jeg måske kunne være god for dig at læse. 

Jeg vil også lige fremhæve et af rådene fra artiklen: Hvis det er for svært at sige det, så skriv det i stedet. Det kan nogle gange være lettere at få det sagt på den måde. En god måde at starte sådan en besked på er ved at skrive “Jeg bliver ked af det når…” På den måde holder du det også på egen banehalvdel, og det er tit en god måde at starte sådan nogle snakke på. 

Få hjælp fra en voksen 

Hvis du kan mærke, at det med selv at sige fra er en for stor mundfuld, kan du også snakke med en voksen om det. Så kan den voksne måske hjælpe med at få snakket med din ven. Og det er helt okay at have brug for hjælp. Det har vi alle sammen en gang imellem! 

Nogle af de voksne, som kan være gode at snakke med, er fx dine forældre eller en lærer. Men det kan også sagtens være en anden. Så hvis der er en helt tredje, som du hellere vil snakke med, er det også rigtig fint. 

De vil altid gerne lytte hos Børnetelefonen 

Hvis du kan mærke, at det kunne være rart at snakke med nogen om det, er du også altid velkommen hos Børnetelefonen. Hos dem sidder der nemlig en hel masse søde rådgivere, som rigtig gerne vil lytte. Det er helt gratis og anonymt. Så dem kan du trygt tage fat i. 

Det er ikke rart, når ens ven siger n-ordet. Derfor håber jeg også, at der er nogle af mine råd, som du kan bruge. Jeg hepper på dig og håber, at du får sagt fra overfor din ven.

De bedste hilsner fra en Mindhelper