Hej Mindhelper

Kan en depression gå over af sig selv?

(Pige, 18 år)


Hej Pige på 18 år

Det er et godt spørgsmål, du stiller. Og derfor er jeg også rigtigt glad for, at du har skrevet herind til os. 

Kan depression gå over af sig selv?

Det korte svar på, om depression kan gå over af sig selv er: ja. Nogle mennesker oplever at få depressioner, som så senere forsvinder af sig selv. Det er måske især dem, som oplever vinterdepressioner, hvor depressionen kommer, når det begynder at være mørkt og trist vejr, og så holder op igen, når foråret kommer. 

Jeg vil så lige tilføje, at jeg aldrig vil anbefale, at man prøver at vente sig ud af en depression. Hvis du føler dig depressiv, så er det en god idé at søge hjælp. For selvom nogle depressioner går over af sig selv, så er det ikke altid sådan. Jo før man får hjælp, jo bedre er det. For så kan man måske nå at behandle depressionen, så den ikke vokser sig større. Og det kan være rigtigt rart at få en hjælpende hånd, så man ikke står alene med depressionen. 

Hvis du vil vide mere om depression kan jeg anbefale dig, at tjekke vores artikel om depression ud. Der står nemlig en masse god information om depression, hvad det er for en størrelse, og hvordan man kan få behandling for det. 

Tag til lægen, hvis du oplever depression 

Hvis du tænker, at du har en depression, så er det en god idé, hvis du tager en tur til lægen hurtigst muligt. For lægen kan hjælpe dig med at finde ud af, om det er depression, du oplever, og om det vil kunne være hjælpsomt for dig at få hjælp til at behandle den. Det er lægen helt vant til at snakke med unge om, og det må du altid snakke med lægen om. 

Snak med dem omkring dig 

Det er også en god idé, at snakke med nogen, hvis du oplever depression. For det kan være rigtigt svært at gå med alene. Så hvis der er nogen omkring dig, som du er tryg ved – dine forældre, gode venner eller et familiemedlem, så kan du eventuelt tage fat i dem, så du har nogle at støtte dig til. Det kan være rigtigt rart og være med til at gøre det hele lidt mere overskueligt.

Kontakt Psykinfo 

Hvis du vil vide mere om depression kan du også kontakte Psykinfo. Der sidder nemlig en række professionelle klar til at besvare spørgsmål om psykiske lidelser. Dem må du altid ringe til. De er super dygtige og søde. 

Jeg håber mit svar har været hjælpsomt for dig. Online-knus herfra.

De bedste hilsner fra en Mindhelper