Hej Mindhelper

Jeg solgte noget jeg fortrød.
Hvad skal jeg gøre?
Græder tit om aftenen.

(Dreng, 13 år)


Hej Dreng på 13 år

Det er rigtigt ærgerligt, hvis man kommer til at gøre noget, som man så senere fortryder. Derfor er jeg også glad for, at du har skrevet herind og delt det med os.

Kan du få det tilbage? 

Du skriver ikke så meget om, hvad det er, du har solgt. Men hvis du fortryder det, fordi du gerne vil have det tilbage, er der så en mulighed for det? Hvis det er en ting, som betyder meget for dig, så kan du måske snakke med den person, du solgte det til, og høre ham ad, om du måske kan få lov til at købe det tilbage igen. Hvis personen kan mærke, at du er ked af at have solgt tingen, så vil de måske godt kunne forstå, at du gerne vil have det tilbage.

Er der nogle, som kan hjælpe dig? 

Jeg kommer til at tænke på, om der måske er nogle, som kan hjælpe dig lige nu? For det er rigtigt svært, hvis man skal gå rundt og være ked af det. Og man måske ikke lige kan se sig ud af, hvad man skal gøre. Så kan det være rigtigt rart at få noget støtte eller hjælp fra nogen andre. Det kunne måske være dine forældre?

Snak med dine forældre

Ens forældre er tit dem, som er tættest på en og derfor har super god mulighed for at hjælpe en, hvis der sker noget svært. Måske kan de også låne dig penge til at købe tingen tilbage, hvis du ikke har råd lige nu. Hvis du har solgt noget, som du ikke har lyst til at dine forældre skal vide, så kan det selvfølgelig være svært at få det sagt. For hvis de bliver sure eller skuffede over en, så kan man nogle gange have lyst til at holde det hemmeligt. Men det kan være rigtigt rart, når man først har fået fortalt det. For selvom ens forældre måske bliver sure, så skal de nok blive gode igen. Og det kan være rarere bare at tage konsekvenserne af det man har gjort, i stedet for at skulle gå rundt med en knude i maven, fordi man har fortrudt. Hvis du synes det er svært at få sagt, så kan du prøve at læse vores artikel om at snakke om svære ting med sine forældre. Der står nemlig en masse gode tips til, hvordan man kan få det svære fortalt på en god måde.

Snak med en, du er tryg ved

Hvis det ikke duer at snakke med dine forældre, så er der måske en anden voksen, som du kan snakke med? Det kunne være din yndlingslærer, en sød onkel, en sportstræner eller helt 4. person. Det vigtigste er bare, at det er en du er tryg ved at snakke med. Så kan de hjælpe dig, så i kan finde en rigtig god løsning på problemet. 

Hvis du helst vil snakke med nogen, som ikke kender dig, så kan du også tage fat i Børnetelefonen. Der kan man ringe ind og snakker med en frivillig om ens bekymringer. De er super søde og rigtigt gode til at hjælpe. Det er helt anonymt og gratis.  

Det er rigtigt hårdt, hvis man har gjort noget, som man har fortrudt. Så kan man godt blive rigtigt ked af det. Men jeg håber at mit svar har været hjælpsomt og det ender med en rigtig god løsning.

De bedste hilsner fra en Mindhelper