Heyhey

jeg græd til en fest, hvad gør jeg? (Lorte dag)

(Dreng, 17 år)


Hej Dreng på 17 år

Det kan være rigtigt træls, hvis man kommer til at græde til en fest. Men det kan ske for alle, hvis man har en dårlig dag eller går igennem en svær periode af sit liv. Men det kan selvfølgelig være svært at se sig ud af, hvad man lige kan gøre ved det.

Du skriver ikke rigtigt noget om, hvorfor det var du græd til festen? Eller hvad det er, at du godt kunne bruge hjælp til nu? Derfor kan det også godt være lidt svært for mig lige at finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig, Men jeg vil gøre mit bedste for at komme med et par bud, du måske kan bruge.

Når tårerne presser på

Hvis man kommer til at græde på et tidspunkt, hvor der var mange omkring en, så kan det godt føles lidt pinligt. Men der har sikkert været en god grund til, at du blev ked af det. Og hvis du så også har haft drukket, så kan det være super svært at holde tårerne tilbage. Det tror jeg der er rigtigt mange unge, som kan nikke genkendende til. Derfor tænker jeg også, at hvis det dit problem er, at du synes det var pinligt, at du kom til at græde – så er det bedste du kan gøre nok, bare at prøve at lade det ligge. Måske har de andre ikke tænkt så meget over det, og selv hvis de har, så glemmer de det nok snart igen. Vi kommer alle sammen til at gøre nogle ting, som vi synes er pinlige engang i mellem. Det er helt normalt. Men heldigvis så glemmer vores omgivelser det for det meste rimeligt hurtigt igen.

Er der sket noget?

Hvis man kommer til at græde er det ofte fordi, at der sker noget i ens liv, som er svært eller gør ondt. Derfor kommer jeg også til at tænke på, om der er sket noget i dit liv, som fik dig til at græde? Det kan være noget derhjemme, måske et skænderi med kæresten eller noget helt 3., som gjorde dig ked af det. Hvis der er en bestemt årsag til at du græd, er der så noget, som du kan gøre ved det? Eller er der nogle, som måske kan hjælpe dig med det?

Snak med nogen om det

Hvis man går igennem noget svært, så kan det være en rigtig god idé, at få snakket med nogen om, hvad der sker. Måske er der nogle i din omgangskreds, som du er tryg ved at snakke med? Det kunne være en god ven, dine forældre, en lærer eller en helt 4. person, som du er glad for. Så kan du jo prøve at tage fat i en af dem og snakke med dem om, hvorfor du begyndte at græde til festen. Det kan være rigtigt rart at dele sine problemer med nogle. Og det kan få det hele til at føles lidt nemmere.

Tag fat i Headspace

Hvis du har brug for at snakke med nogen, som ikke kender dig, så kan jeg anbefale Headspace. Headspace er en frivillig rådgivning, hvor unge kan komme og snakke om det, som fylder. Intet problem er for stort eller småt i Headspace og deres rådgivere er super søde og dygtige til at hjælpe. Der ligger en Headspace i de fleste større byer og hvis man synes det er rarere, så kan man også kontakte dem på chat. Måske er det noget for dig?

Det er rigtigt træls, hvis man kommer til at græde til en fest. Men der er for det meste en grund til, at man var ked af det og så kan man ikke altid styre, hvornår tårerne lige melder sig. Jeg håber at du har kunne bruge mit svar.

De bedste hilsner fra en Mindhelper