Hej Mindhelper

jeg pige og jeg græder….

(14 år)


Kære Du

Det er rigtig godt at række ud efter hjælp, når man er ked af det. Derfor er jeg også glad for, at du har skrevet herind, og fortalt om det.

Når man er ked af det

Vi bliver allesammen ramt af tristhed en gang imellem – det kan være hårdt når det sker. Men heldigvis går det for det meste over af sig selv igen. Du skriver ikke så meget om hvorfor, men det bedste man kan gøre når man græder eller er trist er, at fortælle nogen om det.

Så har du nogen du kan tale med? Det kan for eksempel være en af dine forældre, en god veninde, en lærer, eller en helt 4, som jeg ikke lige har tænkt på. Tit bliver tristheden nemlig lidt mindre, når man fortælle om den. Du kan tænke på det, lidt ligesom at gå og bære på en tung taske. Den forsvinder ikke, bare fordi man fortæller nogen om det. Men til gengæld, kan den man taler med, tage den anden strop i tasken – og så føles den ikke helt så tung længere.

Du kan også prøve at kigge på vores artikel I kulkælderen – få 10 råd til at håndtere tristheden. Her er der lidt tips til hvad man kan gøre, når man er ked af det.

Få hjælp

Hvis du gerne vil tale med nogen ude fra, så må du altid ringe til Børnetelefonen. Hos Børnetelefonen hjælper de hver dag både børn og unge, som har det svært. Dem der arbejder hos Børnetelefonen er vant til at tale med unge, som er triste eller kede af det. Derfor er de også rigtig gode at tale med.

Hvis du godt kunne tænke dig mere hjælp, så kan du også kigge på denne her side, om at finde hjælp. Måske er der noget der, som du kan bruge. Du kan for eksempel prøve at taste din kommune ind, og se hvilke tilbud de har til unge.

Det kan være hårdt at være ked af det og græde. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar du kan bruge, og at du snart får det godt igen.

De bedste hilsner fra en Mindhelper