Hej Mindhelper

Jeg bliver sur når jeg taber i fifa.

(16 år)


Kære Du

Det kan være en frustrerende følelse, når man bliver vred af at tabe i et spil. Derfor er det også rigtig fint, at du har skrevet herind til os.

Det er normalt, at blive sur

Du skriver, at du bliver sur, når du taber i FIFA. Det er ikke fedt, at ryge helt op i det røde felt, af at tabe i et spil. For vrede kan godt være en overvældende følelse, at være i. Men jeg tror, at rigtig mange unge kender det med, at blive mega irriteret, når ens spil ikke går som man havde håbet. For de fleste mennesker bryder sig ikke om at tabe. Derfor er det også meget normalt, at man bliver irriteret eller sur, når man ikke vinder.

Men det skal selvfølgelig helst ikke være sådan, at man bliver alt for vred, når man taber. For når man er helt oppe i det røde felt kan man måske komme til at gøre nogle ting, som man bagefter fortryder. Og det kan godt give bagslag, hvis man f.eks. kommer til at råbe, eller kaste med ting – især, hvis man spiller sammen med andre.

Derfor kan det også være fint at arbejde på, at blive mindre sur, når man taber. Det kan du læse gode råd til, hvordan man gør i artiklen Bliver du alt for vred?  Få 11 tips til at styre dit temperament. Jeg tænker, at der måske er nogle af de råd, som kan hjælpe?

Snak med andre om det

Det kan også være en god ide, at tale med andre om det, når man bliver hurtigt sur. For så kan man både komme af med nogle af ens tanker og frustrationer. Og måske har den man taler med også et godt råd eller to, eller måske kender de selv til at ryge op i det røde felt, når de taber. Og så kan det være meget fedt, at tale sammen om det sammen.

Så har du en god ven, en forældre, eller en helt tredje, som du kan tale med?

Det kan være træls, hvis man hurtigt bliver sur, når man spiller FIFA. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar, som du kan bruge.

De bedste hilsner fra en Mindhelper