Hej Mindhelper

hvordan kan jeg blive mindrer sur over fut champs

(14 år)


Hej 14 årig

Det kan godt være svært, når fut champ får en helt op i det røde felt. Derfor er det også rigtig fint, at du har skrevet herind til os og spurgt om råd. 

Vrede 

Når man sidder og spiller fut champs, kan man godt komme til at blive revet med. Det tror jeg, at langt de fleste unge kender til. Derfor er det også helt normalt, at man kan blive lidt gnaven af fx at tabe en kamp i fut champs. Men det kan godt være ret frustrerende og drænende, hvis man hele tiden ryger op i det røde felt, og ikke helt kan komme ud af vreden igen, og måske går og er sur flere timer efter. Derfor skal du også have et kæmpe skulderklap. Det er mega godt, at du gerne vil gøre noget ved det. 

Hvordan kan jeg blive mindre sur over fut champs? 

Der er flere forskellige ting, som kan hjælpe, når man bliver for sur. En af tingene er at tælle til ti, og måske gå væk fra fjernsynet og kontrolleren, så den ikke pludselig ryger gennem værelset. Det råd har du måske hørt 1000 gange før, og selvom det lyder meget enkelt, så virker det ret godt. For når man lige trækker vejret og måske går væk fra situationen kan man bedre få tid og plads til at køle af. Og det kan være ret rart, når man er på vej op i det røde felt. 

I vores artikel Bliver du alt for vred? få 11 tips til at styre dit temperament, står der også endnu flere gode råd til at undgå at blive alt for sur. Så jeg tænker, at det måske også er noget i den, som kunne være hjælpsomt for dig? 

Snak med dine forældre

Når der er noget, som fylder og frustrerer en, kan det være rigtig rart at snakke med en voksen om det. Både for at få luft til sine tanker, men også så den voksne måske kan hjælpe en, når man bliver sur. Derfor tænker jeg også, at det kunne være en rigtig god ide, at du snakkede med dine forældre om, at du gerne vil blive lidt mindre sur, når du spiller.  

Snak med dine venner 

Jeg tænker også, at det kunne være en god ide, at du snakkede med dine venner om det. For jeg tænker at der måske også er nogle af dem, som har prøvet det med at blive meget sure, når de fx har tabt en kamp. Og uanset om de har prøvet det eller ej, så vil langt de fleste venner rigtig gerne lytte, når man fortæller dem, at der er noget som bøvler for en. 

Det kan være helt vildt træls, når man ryger helt op i det røde felt, når man spiller fut champs. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar, som du kan bruge.

De bedste hilsner fra en Mindhelper