Hej Mindhelper

hvad skal man gøre hvis man ikke længer kan se nogle meninger med livet

(14 år)


Hej med dig

Det kan være rigtig hårdt at være ramt af en følelse af, at man ikke kan se meningen med livet. Derfor er jeg også glad for, at du har skrevet herind og delt dine følelser med os. 

En svær periode

Det der med ikke at kunne se nogen mening med livet, er en følelse som rigtig mange mennesker oplever. Nogle gange kan man godt få det sådan, hvis man er ramt ind i en svær periode eller er mega presset. Det er en følelse som rammer både unge og gamle, og det er helt normalt. Men selvom det er en normal følelse, kan det stadig være super ubehageligt. For hvis man ikke kan se nogen mening med det hele, kan det være svært at finde motivation til at lave noget som helst. Men svære perioder varer ikke for evigt. Derfor er det også vigtigt for mig at sige, at det godt kan blive bedre igen.

Brug tid på de ting som gør dig glad

Der er desværre ikke en opskrift på, hvad der er det rigtige at gøre, hvis man ikke længere kan se nogen mening med livet. Men noget, der ofte hjælper, er at prøve at fokusere på de ting, som gør dig glad. Det kan være en serie som altid får dig til at grine, en sport du elsker at spille eller noget helt andet. Det vigtigste er, at det er noget som gør dig glad eller som giver dig en god følelse i kroppen. Fordi ofte er følelser af meningsløshed forbundet med at føle triste følelser. Derfor kan det være en rigtig god ide, at lave ting som gør en i godt humør. Det er nemlig sjældent, at vi føler, at livet ikke har nogen mening, når vi griner eller har det godt. 

Prøv at tag en snak med en voksen

Når man ikke ved hvad man skal gøre, hjælper det ofte at spørge andre om hjælp. For det er alt for svært at gå med det hele selv. Derfor er det også super godt, at du har skrevet herind og delt dine tanker med os. 

For at snakke om tingene, er altid det første skridt mod at få det bedre. Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, om du får talt med nogen om, hvordan du har det? Det kan være rigtig hårdt at gå med en masse svære tanker og følelser alene. Og selvom det måske ikke fjerner følelsen, kan det alligevel være rigtig rart og lettende. Derfor tænker jeg også, at det er en god ide, at du får snakket med nogen om de følelser af meningsløshed, som du går rundt med. Det kan være dine forældre, en lærer på din skole eller en helt tredje. Det vigtigste er ikke, hvem du taler med, men at det er en som du stoler på og er tryg ved. 

I vores artikel: Guide til at snakke med dine forældre om svære ting, står der en masse gode råd til hvordan man tager hul på den svære snak. Selv hvis det ikke bliver dine forældre du snakker med, kan rådene stadig bruges.  

Hos Børnetelefonen vil de altid lytte

Hvis du har lyst til at snakke med nogen som du ikke kender, kan jeg varmt anbefale dig Børnetelefonen. Hos Børnetelefonen sidder der en masse super søde og dygtige frivillige, som er vant til at snakke med børn og unge om det, der er svært. Derfor kan de også være super gode at snakke med, hvis man ikke længere kan se meningen med livet. Du kan enten ringe til dem eller fange dem på chat. Det er gratis og man kan være helt anonym. 

Hvis man ikke kan se nogen mening med livet, kan det være rigtig svært at vide, hvad man skal gøre. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit brev til dig, som du kan bruge. Jeg sender de varmeste tanker din vej og håber du finder ud af det.

De bedste hilsner fra en Mindhelper