Hej Mindhelper

Jeg bliver mobbet og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre har i nogle råd

(20 år)


Kære Du

Det er hammerhårdt at blive mobbet. Derfor er jeg glad for at du har skrevet herind til os. For mobning er aldrig noget man skal gå med alene.

Mobning er aldrig okay

Nogle gange hvis man bliver udsat for mobning, kan man let komme til at tænke på, om det er en selv, der er noget galt med. At der er noget man selv burde gøre anderledes, for at undgå mobningen. Men uanset hvad ens situation er, er det aldrig i orden, at andre mobber en. For mobning gør ondt, og det kan påvirke den det går ud over rigtig meget. Derfor er det også vigtigt at reagere, hvis andre ikke behandler en ordentligt. Og derfor synes jeg, at det er super stærkt, at du har skrevet herind og delt dine tanker. 

Du skriver, at du ikke ved hvad du skal gøre. Mange unge oplever på et tidspunkt i deres liv at blive mobbet. Men det kan være rigtig svært at vide, hvad man kan gøre, når man står midt i det. Derfor kan jeg sagtens forstå, hvis du synes det er svært at vide, hvad du kan gøre for at mobning stopper. Du kan prøve at kigge på vores artikel om mobning. Heri kan du læse 7 råd til at sætte en stopper for mobberiet, så jeg tænker, at der måske er noget i artiklen du kan bruge. Og så vil jeg lige slutte af med at sige, at det er vigtigt at huske, at i sidste ende er det dem der mobber der gør noget forkert, og dem der skal ændre adfærd.

Tal om mobningen

Noget af det vigtigste, når man oplever mobning, er at man ikke går med oplevelserne alene. Derfor er mit bedste råd til dig også, at fortælle nogen i dit liv om, at du bliver mobbet. Nu ved jeg ikke i hvilken sammenhæng du oplever mobningen, men hvis du f.eks går i skole, kan det være en god ide at tale med en lærer om det. Hvis du oplever mobning på dit arbejde, kan du måske prøve at tale med din chef. For ofte har man brug for hjælp fra andre, for at få mobningen til at stoppe.

Det kan også være rart at tale med venner og familie om, at man bliver udsat for mobning. For selvom de måske ikke direkte kan gøre noget, så kan det sommetider hjælpe, at få talt om tingene. Så kan det der er svært, blive lidt lettere at bære rundt på. Og de fleste venner og familier vil rigtig gerne lytte, hvis man går og bøvler med nogle svære ting.

Mange der oplever mobning, kan synes det er svært at tale om. Hvis du har det lidt på samme måde, kan du kigge på denne her artikel. Den handler om, at tale med sine forældre, om svære ting. Selvom den handler om forældre, kan rådene også sagtens bruges, hvis der er nogle andre du hellere vil tale med.

Tag forbi Headspace

Et sted jeg også kan anbefale dig at tage fat i, er Headspace. I Headspace kan man som ung komme og få samtaler med nogle af Headspace søde og dygtige frivillige. De frivillige er vant til at tale med unge, om alle mulige forskellige problemer. Og i Headspace er intet problem for stort eller småt. Det er gratis at komme i Headspace, og du kan også være anonym hvis du helst vil det. Så dem kan jeg varmt anbefale dig at tage fat i.

Det er rigtig hårdt at opleve mobning. Derfor håber jeg også meget på, at der er noget i mit svar du har kunne bruge. Og så krydser jeg fingre for, at du får talt med nogen, så mobningen kan blive stoppet.

De bedste hilsner fra en Mindhelper