Hej ´

Jeg bliver mobbet hvad skal jeg gør

(14 år)


Hej 14 årig

Det er svært, når man bliver mobbet, derfor er jeg super glad for, du har skrevet herind og delt dine tanker. Det er nemlig vigtigt ikke at gå alene med de svære tanker. 

Mobning er aldrig okay

Det lyder super hårdt, at du bliver mobbet. For mobning gør rigtigt ondt på den, som det går udover, og det kan gøre en rigtigt ked af det. Hvis mobningen foregår i skolen, så kan mobning også gøre det rigtigt utrygt og ubehageligt at være i skole. Derfor er mobning heller aldrig nogensinde okay. Og det er ikke dig, der har gjort noget forkert, fordi du bliver mobbet. Det er dem, der mobber, der gør noget forkert. Og det er dem, der skal have at vide, at de skal behandle andre ordentligt. 

Snak med en lærer

Hvis mobningen foregår i skolen, så er det allerbedste, du kan gøre at snakke med en lærer om det. Det kunne for eksempel være din klasselærer. For klasselæreren har nemlig et særligt ansvar for, at alle i klassen har det godt. Men hvis der er en anden lærer, du er mere tryg ved, så kan du også sagtens snakke med dem. Det vigtigste er nemlig bare, at du får det sagt til nogen. For så kan de voksne nemlig sørge for, at der bliver sat en stopper for det.  

Jeg ved, det kan være rigtigt svært at skulle fortælle en voksen om, at man bliver mobbet. For mange fortæller, at de ikke har lyst til at være sådan en, der sladrer. Og at de også er bange for, at mobningen bare bliver værre, hvis de fortæller nogen om den. Men det er ikke at sladre at fortælle en voksen om, at andre mobber en. For når andre gør noget mod en, som gør en ked af det, så må man gerne sige det, så der kan blive sat en stopper for det. Og det er vigtigt, man får det sagt højt, så der kan blive gjort noget ved det. 

Fortæl det til dine forældre 

Det er også en rigtigt god idé at snakke med dine forældre om, at du bliver mobbet. For mobning er ikke noget, man skal gå alene med. Det er nemlig en svær oplevelse at blive mobbet. Og vi mennesker er ikke bygget til at skulle klare os igennem svære oplevelser alene. VI er bygget til at have brug for hjælp og støtte fra folk omkring os, når der er noget i livet, som er svært. Samtidigt så kan dine forældre også hjælpe dig med at få snakket med din skole om mobningen, hvis du synes, det er svært at gøre selv. 

De vil altid lytte hos Headspace

Du kan også altid tage fat i Headspace, hvis du har brug for at snakke med nogen om mobningen. Hos Headspace sidder der nemlig nogle meget søde frivillige rådgivere klar til at snakke med dig. Og du må snakke med dem om alt, hvad der fylder hos dig. Hos Headspace er der nemlig ikke noget, der er hverken for stort eller for småt. Du kan også være helt anonym i Headspace, hvis du helst vil det.  

Jeg håber, der er noget i mit svar, der har hjulpet dig. Og så håber jeg, at du får snakket med en voksen om mobningen, så der kan blive sat en stopper for det. Der er nemlig ingen, der fortjener at blive mobbet. Heller ikke dig.  

De bedste hilsner fra en Mindhelper