Hej Mindhelper

Jeg bliver jagtet af drenge det ik sjovt hjælp mig!

(13 år)


Hej 13 årig

Det lyder ikke rart, at du bliver jagtet. Derfor er det også rigtig fint, at du har skrevet herind til os. 

Det er okay at sige fra

Du skriver, at du bliver jagtet og at det ikke er sjovt. Det kan jeg godt forstå, for det kan være træls, og ubehageligt hvis andre jagter en. Derfor er det heller ikke okay at jagte andre, når de ikke vil have det. For det kan være svært at slappe af, hvis andre hele tiden er efter en. Derfor kommer jeg også til at tænke på, om du mon har sagt til drengene, at du ikke vil have det? For ellers tænker jeg nemlig, at det kunne være en rigtig god ide at gøre. Nogle unge synes, at det kan være lidt svært at få sagt fra. Hvis du også har det sådan, tænker jeg, at der måske er noget i vores artikel om at sætte grænser, som kunne være hjælpsomt for dig. I den står der nemlig nogle gode råd til, hvordan man kan få sagt fra på en god måde. 

Snak med dine forældre

Jeg tænker også, at det kunne være en rigtig god ide, at du snakkede med en voksen om, hvordan du har det. For så kan den voksne også hjælpe dig med at få stoppet drengene. Nogle af de voksne, som kan være gode at snakke med, er ens forældre. For de er måske nogle af de voksne, som er tættest på dig. Og langt de fleste forældre vil rigtig gerne have, at deres børn har det godt. Derfor vil de som regel også gerne hjælpe en, når der er noget som bøvler og fylder. 

Snak med en lærer 

Jeg kommer også til at tænke på, om det med at drengene jæger dig foregår omme i skolen? For hvis det gør, så tænker jeg også, at det kunne være en rigtig god ide, at du snakkede med en lærer om det. Lærere skal nemlig ikke kun sørge for at lære eleverne noget. De skal også sørge for, at skolen er et rart sted at være. Så har du måske en yndlingslærer, som du kan snakke med det om? 

De vil altid gerne lytte hos Børnetelefonen 

Hvis du tænker, at det kunne være rart at snakke med nogle helt andre, er du også altid velkommen hos Børnetelefonen. Hos dem sidder der nemlig en masse søde og rare rådgivere, som altid gerne vil hjælpe og lytte. Og de er vant til at snakke med unge, om det der bøvler for dem. Derfor sørger de også altid for, at det foregår på en måde, som er rar for dig. Det er helt gratis og anonymt. Så dem kan du trygt tage fat i. 

Det er ikke rart, når andre jagter en og man ikke vil have det. Derfor håber jeg også, at du får snakket med en voksen om det.

De bedste hilsner fra en Mindhelper