Hej Mindhelper

Føler først i søvn klokken 23:30 er det en god ide at lytte til en bog når man skal sove

(17 år)


Kære Du

Det kan være mega frustrerende, hvis man ligger og ikke kan falde i søvn. Derfor er det også rigtig fint, at du skriver herind, og fortæller om det.

Det er normalt

Du skriver, at du først falder i søvn kl 23:30. Det kan godt presse en, hvis man gerne vil falde tidligere i søvn, men ikke kan. Og når det sker, kan man godt komme til at stresse sig selv. Måske kommer man til at ligge og tænke på, at man burde sove. Og så kan det nogle gange være svært at slappe helt af. Kan du mon genkende det?

Søvn er vigtigt. Men det er også helt normalt at have perioder, hvor man sover mindre end man plejer. Eller at have en periode, hvor det er svært at falde i søvn. Det prøver de fleste unge på et tidspunkt. Og selvom det er mega irriterende, så går det som regel i sig selv igen efter lidt tid. Så det kan nogle gange være en god ting at minde sig selv om, at det er okay, at det kan være lidt svært at sove i en periode.

At lytte til en bog

Du spørger også, om det er en god ide at lytte til en bog, når du skal sove. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad som føles bedst. Nogle kan bedst lide, at der er helt stille, når de skal sove. Mens andre synes det er hyggeligt at lytte til noget svag musik, eller høre en lydbog. Så hvis det er noget, som du har lyst til, tænker jeg sagtens, at du kan prøve det af. Og hvis det så ikke fungerer, kan du altid stoppe med at gøre det igen.

Jeg vil også lige tippe dig om artiklen Svært ved at falde i søvn? Få 12 gode råd til, hvad du kan gøre. Jeg tænker nemlig, at der måske også er nogle af rådene i den artikel, som kan hjælpe.

Tal om det

Når man går rundt med nogle frustrationer, eller hvis det med søvn fylder. Så er det en rigtig god ide, at snakke med nogen om det. For det kan lette lidt at sige tingene højt. Og nogle gange har den, man taler med måske også et tip eller to, som man kan prøve af. Så har du en god ven, en forældre, eller en helt tredje, som kunne være god at snakke med?

Det er frustrerende at have svært ved at sove. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar, som kan hjælpe. Jeg sender en masse gode tanker din vej.

De bedste hilsner fra en Mindhelper