Hej 🙂

Er en pige på 20 år. Har kendt en af mine bedste veninder i 5 år og vi sov altid sammen hver weekend og gik til fester sammen og snakkede om alt. Vi havde også fælles veninder som indimellem sov med os. Hun lagde altid op til jeg skulle nusse hende når vi var derhjemme og det gjorde jeg. Altså på arm, ryg og hovedbunden. Det var super hyggeligt. Jeg tænkte ikke videre over det men vi var trygge ved hinanden og snakkede om alt. Nu kan jeg godt se hun måske har haft givet mig tegn til hun gerne ville mere men det kunne jeg ikke se, der var det bare hyggeligt og vi grinte hele tiden og lavede alt sammen. Hendes venner blev trætte af mig fordi hun tog mig med til alt. Jeg er blevet gladere for hende nu end jeg troede men nu nusser vi aldrig mere og hun lægger ikke op til det. Måske fordi andre er blevet spændende eller hun har tænkt jeg ikke ville mere alligevel. Hun er til piger også det har hun sagt. Men hun har ikke været sammen med en. Har jeg heller ik. Vi er begge ikke typen, der lægger op til fyre når vi score. Så hvad skal jeg gøre? Tør ik engang kysse hende på kinden. Har ikke lyst til at blive afvist. Vil være akavet og det kan ende galt hvis hun ikke føler det samme.

(20 ĂĄr)


Hej 20 ĂĄrig

Det kan være super skønt, nĂĄr der er en, man kan lide, men det kan ogsĂĄ være super forvirrende. SĂĄ jeg kan godt forstĂĄ, du ikke helt ved, hvad du skal gøre. 

Man fanger ikke altid den andens signaler

Det lyder som om, du er ærgerlig over, at du ikke greb chancen for at lave noget mere, da din veninde lagde op til det. Er det mon rigtigt forstĂĄet? Det kan jeg sagtens forstĂĄ, hvis du er. For det er super ærgerligt, nĂĄr man pludseligt opdager, at man er blevet rigtigt glad for en person. Og man sĂĄ i bagklogskabens lys godt kan se, at den person ogsĂĄ gerne har villet noget mere, men man bare ikke har opfanget det. 

Men det er ret normalt, at man ikke altid lige fanger den anden signaler i situationen. For nĂĄr man er i situationen, sĂĄ er man tit bare i nuet og nyder, at man er sammen med en rigtig god veninde. Og sĂĄ tænker man mĂĄske ikke sĂĄ meget over, hvad de ting den anden gør og siger lægger op til. Og sĂĄ er det først bagefter, nĂĄr man ikke længere er i situationen og begynder at tænke over den, at man opdager, at den anden mĂĄske har lagt op til noget mere. 

De fleste venskaber kan godt holde til det

Jeg kan sagtens forstĂĄ, du ikke helt ved, hvad du skal gøre. For pĂĄ den ene side sĂĄ lyder det som om, du er blevet sĂĄ glad for hende, at du godt kunne tænke dig, at der skete mere. Men pĂĄ den anden side sĂĄ er du ogsĂĄ lidt bange for, at det kunne blive akavet, hvis du prøver pĂĄ noget mere, og hun sĂĄ afvise dig. 

Den frygt kan jeg sagtens forstĂĄ. For det kan godt føles lidt mærkeligt at skulle være venner, hvis man har prøvet at tage skridtet videre uden, at det lykkedes. Men de fleste gode venskaber kan godt holde til, at sĂĄdan noget sker. MĂĄske der lige er en periode, hvor det sĂĄ er lidt mærkeligt. Men sĂĄ finder tingene en ny normal, efterhĂĄnden som tiden gĂĄr. 

Snak med hende

Du spørger, hvad du skal gøre, nĂĄr du ikke engang tør at kysse hende pĂĄ kinden? Den mest direkte mĂĄde er at snakke med din veninde om, hvordan du har det. For det er den eneste mĂĄde, du kan finde ud af, om hun har det pĂĄ samme mĂĄde. Og hvis det nu viser siger, at hun har det pĂĄ samme mĂĄde, sĂĄ kommer tingene mĂĄske mere naturligt derfra? Jeg kan sagtens forstĂĄ, hvis du synes, det lyder mega grænseoverskridende at fortælle din veninde om dine følelser. For nĂĄr man gør det, sĂĄ er der ogsĂĄ en risiko for, at man kan blive afvist. Men nogle gange er man nødt til at tage en chance, nĂĄr det kommer til kærlighed. 

Allier dig med fælles venner

Det lyder som om, du har nogle fælles venner eller bekendte med din veninde. Hvis du har det, sĂĄ kan du mĂĄske ogsĂĄ alliere dig med dem og prøve at snakke med dem om, hvad du føler for din veninde. MĂĄske er du heldig, at din veninde ogsĂĄ har fortalt dem noget om, hvad hun føler for dig. Det kan nogle gange være en lidt mere indirekte mĂĄde at have held med at finde ud af, om den anden er interesseret. 

Snak med nogen

Jeg tænker ogsĂĄ, at det mĂĄske kunne være rart for dig bare at snakke med nogen om, hvad du føler for din veninde. Det kunne for eksempel være nogle venner, en god søster eller bror eller en helt tredje person. For nĂĄr man er rigtigt glad for en, sĂĄ kan det godt fylde rigtigt meget indeni. Og sĂĄ kan det være rigtigt rart at fĂĄ lukket trykket lidt ud ved at dele sine tanker med nogen. 

De vil altid lytte hos Headspace

Du kan også altid tage fat i Headspace, hvis du godt kunne tænke dig at snakke med nogen om, hvad du føler for din veninde. Hos Headspace er man nemlig altid velkommen, hvis man er ung og har brug for nogen at snakke med. Og der er ikke noget, der er hverken for stort eller for småt at snakke om hos Headspace. Du kan også være helt anonym, hvis du helst vil det. 

Jeg hĂĄber, at der er noget i mit svar, der har hjulpet dig. Og sĂĄ ønsker jeg dig alt mulig held og lykke med kærligheden. Jeg hĂĄber, at den lykkedes for dig!  

De bedste hilsner fra en Mindhelper