Hej Mindhelper

Hvorfor græder drenge ikke når de slår op? Altså er de bare følses løse?

(Pige, 13 år)


Hej Pige på 13 år

Det lyder til, at der er en fyr, som har slået op med dig? Det er ikke særligt rart at opleve. Og derfor er jeg også glad for, at du har skrevet herind og delt det med os. 

Du spørger, hvorfor drenge ikke græder, når de slår op. Men det er super forskelligt om en person græder, når de slår op – uanset om det er en dreng eller en pige. Derfor vil der også være nogle drenge som græder, og nogle som ikke gør. Eksempelvis er der en del drenge som skriver herind til brevkassen, som også græder, når de har slået op med en kæreste. 

Personer er forskellige

Man kan ikke bedømme om nogen er følelsesløse ud fra om de græder eller ej. For det er forskelligt fra person til person, hvordan de udtrykker deres følelser. Derfor er der også nogle, som kommer til at græde meget nemt. Og nogle andre som måske aldrig eller sjældent græder. Men selvom man ikke græder, betyder det ikke, at man ikke kan være ked af det alligevel. Du kan prøve at tænk tilbage i dit liv og overveje, om du måske også selv kan huske et tidspunkt, hvor du har været ked af det, men ikke grædt? Jeg kan i hvert fald godt komme i tanke om mange gange i mit liv, hvor jeg har været ked af det, men ikke grædt.

Der er også mange, som mest græder bag lukkede døre. Med det mener jeg, at de måske først græder, når de er alene og ikke sammen med andre mennesker. Så græder de måske mest hjemme på deres eget værelse, når der er fred og ro til at tænke over det hele.  

Så hvis en dreng ikke græder, når han slår op, så behøver det ikke betyde, at han ikke er ked af det. Måske er han bare ked af det inden i. 

Jeg håber det besvarede dit spørgsmål. Masser af knus herfra.

De bedste hilsner fra en Mindhelper