Hej hvordan sprøger jeg min ven om sex?

(17 år)


Hej med dig

Jeg vil starte med at sige, at jeg er lidt i tvivl om, hvad du spørger om. For på den ene side kan det være at du spørger om, hvordan man starter en samtale om sex med sin ven eller så spørger du, hvordan man spørger sin ven, om de vil have sex?

Jeg har derfor prøvet at svare kort på begge spørgsmål, og hvis du føler, at det er helt forkert eller at der er noget andet du gerne vil vide, så er du altid velkommen til at skrive igen. 

Hvordan snakker man om sex med sin ven?

Det kan være svært at starte en samtale om sex, hvis det ikke er noget i som venner er vant til at snakke sammen om. Det er nemlig meget forskelligt, hvordan folk har det med at snakke om sex.

For nogle er det helt normalt at tale om sex, og de har derfor intet imod at snakke om det. For andre kan det være noget der føles enormt privat og noget, som de ikke har lyst til at dele med hvem som helst. 

Derfor er mit bedste råd til dig: prøv at starte småt ud. Hvis der er noget, som man er usikker på, om den anden har lyst til at snakke om, kan det være en god ide at lægge en lille føler ud.

Du kan fx stille dem et lille spørgsmål om sex generelt og holde øje med, hvordan de reagerer. Hvis de reagerer positivt på spørgsmålet, kan du med god ro i maven fortsætte samtalen og stille flere spørgsmål.

Svarer de derimod meget kort og snakker videre om noget andet, kan det være et tegn på, at det ikke nødvendigvis er noget, som de har lyst til at snakke om. 

Hvordan spørger man sin ven om de vil have sex?

Det kan nogle gange være svært at vide, om ens ven har lyst til mere end bare at være venner. Derfor kan det være en god ide, at prøve at mærke efter og finde ud af om jeres relation er mere end venskabelig.

Nogle kloge mennesker sagde engang, at Rom ikke blev bygget på en dag. Med det mener de, at store ting nogle gange godt kan tage sin tid. Derfor kan der måske også godt gå lidt tid, før man kan spørge nogen, om de gerne vil have sex.

Derfor er mit bedste råd til dig, at mærke efter, hvordan din ven har det med dig og derefter starte i det små. For hvis der er tegn på, at de gerne vil være mere end venner, så er der også håb for, at jeres venskab kan udvikle sig til mere. 

Det kan være svært at vide hvordan man skal tale om eller spørge nogen om sex. Derfor håber jeg også, at der er noget i mine to forskellige svar til dig, som du kan bruge. 

De bedste hilsner fra en Mindhelper