Hej Mindhelper

Jeg ka li en dreng jeg kender og han følger mine venner på insta bortset fra mig Hva betyder det

(Pige, 13 år)


Hej Pige på 13 år

Det lyder lidt forvirrende, at den dreng du godt kan lide følger dine venner på Insta, men ikke følger dig. 

Det kan være super forvirrende

Du skriver ikke så meget i dit brev, men det lyder som om, du er lidt forvirret over, at den dreng du kan lide, ikke følger dig på Insta. Og at du ikke helt kan finde ud af, hvad det betyder? Og det kan jeg sagtens forstå. For det kan være super forvirrende, når der er nogen, man godt kan lide. Så vil man nemlig tit gerne vide, om den man kan lide, har det på samme måde. Derfor begynder man tit at lægge mærke til, hvad de gør og siger omkring en for at få nogle tegn på, om de har det på samme måde. Og det er rigtigt nemt at blive i tvivl om, hvad de ting man lægger mærke til betyder. For i sidste ende så kan man faktisk ikke rigtigt vide det. Den eneste der kan vide, hvad de betyder, er nemlig personen selv. 

Snakker I sammen?

Derfor kan jeg desværre heller ikke give dig noget sikkert svar på, hvad det betyder, at drengen ikke følger dig på Insta. For det kan der være rigtigt mange grunde til, at han ikke gør. Men det første jeg kommer til at tænke på er, om du snakker med drengen? Hvis du ikke snakker med ham, men han snakker med dine venner, så er det måske derfor, han ikke følger dig. For hvis ikke rigtigt du snakker med ham, så giver det måske ikke så meget mening for ham at følge dig på Insta. 

Så hvis ikke du rigtigt snakker med ham, så er det første skridt måske at begynde at snakke lidt med ham. Hvis dine venner kender ham godt, så kan du måske alliere dig med dem og høre dem, om du kan være med næste gang, de laver noget sammen. Hvis du er modig, så kan du også sende ham en besked på Insta eller Facebook og se, hvad der sker. Det kan jo være, at I kan få en samtale op at køre på den måde. Og hvis han lærer dig bedre at kende, så er der måske også en større sandsynlighed for, at han vil følge dig på Insta. 

Spørg ham

Hvis du vil vide med sikkerhed, hvad det betyder, at han ikke følger dig på Insta, så er du nødt til at spørge ham. For som jeg skrev, så er det i sidste ende kun ham, der kan vide det. Jeg kan godt forstå, hvis det lyder lidt svært. For man måske være lidt bange for at få et svar, som man ikke har så meget lyst til at høre. Og det er måske også lidt grænseoverskridende, fordi man ikke er vant til at spørge om sådan noget. Men nogle gange er man nødt til at være lidt modig og springe ud i det, hvis man gerne vil have et svar. Hvis du ikke har lyst til at fortælle ham endnu, at godt kan lide ham, så kan du sagtens spørge ham uden at fortælle det. Det kunne for eksempel lyde sådan her: “jeg har lagt mærke til, at du ikke følger mig på Insta, men du følger mine venner. Er der en grund til det?” 

Snak med dine venner

Det lyder som om, at dine venner også kender den her fyr. Derfor kan du jo også overvejer at alliere dig med dine venner og høre dem, hvad de ved. Det kan jo være, at drengen har fortalt dem noget, som har ikke har lyst til at sige til dig. Samtidigt så kan det også bare være rart at snakke med sine venner om sådan nogle ting. For når man går og prøver at finde ud af, hvad det betyder alene, så får tankerne bare lov til at køre i ring. Men når man fortæller andre om sine tanker, så får de mulighed for at fortælle, hvad de tænker. Og andre kan tit se nogle lidt andre ting, end man selv kan, fordi de kan se tingene mere udefra. 

Jeg håber, at der er noget i mit svar, der har hjulpet dig. Og så håber jeg, at du finder ud af, hvad det betyder, at drengen ikke følger dig på Insta.

De bedste hilsner fra en Mindhelper