Hej Mindhelper

er det sundt at onanere hver dag eller skal jeg holde lidt igen? 20år

(20 år)


Hej med dig

Det kan være svært at vide, hvornår man onanerer for meget eller for lidt. Derfor er jeg også glad for, at du har skrevet herind og delt dine tanker med os. 

Det er helt normalt

Først og fremmest vil jeg starte med at sige, at det er helt normalt og endda sundt at onanere. Det er faktisk noget de fleste mennesker gør. Det er både noget som piger og drenge gør, og noget som folk i alle aldre gør. Udover at være normalt, kan det også være rigtig sundt at onanere. Det kan være en fin måde at udforske sin krop på og lære den bedre at kende. Og det er meget forskelligt, hvor stort vores behov er. 

Nogle gør det flere gange om dagen, nogle gør det en gang imellem og andre gør det slet ikke. Alle tre er lige okay og hvor tit man onanerer, kan også svinge i perioder. Nogle uger kan man have lyst til at gøre det hele tiden, og andre gange har man slet ikke lyst. Det er helt normalt. Du kan læse mere om onani i artiklen ‘Onani: Hvad er onani?‘ på sexliniens hjemmeside. På sexliniens hjemmeside kan du også læse flere artikler om onani og læse nogle af de spørgsmål, som andre unge har stillet om onani. 

Snak med dine venner

Når man går og er usikker på om det man gør er normalt, kan det være en rigtig god ide at tale med nogen om det. For det kan være super rart og lettende, at få lidt luft til ens tanker og undren. Derfor tænker jeg også, at det kunne være en super god ide, at du snakkede med nogle af dine venner om det at onanere. Måske er der nogle af dem, der onanerer hver dag ligesom dig. Måske gør de det bare en gang imellem. Men uanset hvor tit de gør det, så vil langt fleste venner rigtig gerne lytte og hjælpe, hvis man fortæller dem, at der er noget som fylder. 

Sexlinien

Hvis du har lyst til at snakke med nogle, som har meget forstand på sex og sundhed, så kan jeg varmt anbefale dig at tage fat i Sexlinien. Hos Sexlinien sidder en masse dygtige og søde frivillige, som er vant til at snakke med unge om næsten alt, som har med sex at gøre. Derfor ved de også meget mere om det, end vi gør. Du kan skrive, chatte eller ringe til dem. Og man kan være helt anonym, hvis man har lyst til det. 

Det kan være rigtig forvirrende, at gøre noget dagligt, som man ikke er sikker på er sundt for en. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar til dig, som du kan bruge. Jeg sender de bedste tanker din vej og håber du finder ud af det. 

De bedste hilsner fra en Mindhelper