Hej Mindhelper

Hvordan ved jeg at jeg har depression?

(Pige, 19 år)


Hej Pige på 19 år

Det kan være svært lige at bedømme, hvornår det man oplever er depression. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at du har skrevet herind og spurgt. For det kan være mega svært, at gå rundt med sådan nogle tanker alene.

Depression

Der er ikke noget helt klart svar på, hvornår det man oplever er depression eller ej. Hvis man får diagnosen depression er det fordi, at man opfylder en række symptomer, som en læge eller psykolog gennemgår med en. Og det kan være ret forskelligt fra person til person, hvordan de symptomer opleves og hvad der fylder mest for en. Derfor er mit bedste svar til dig faktisk, at tage en tur til lægen. Det er den bedste måde, at du kan finde ud af, om du har depression.

Man må altid tage til lægen, hvis man har det dårligt – uanset om det er fysisk eller psykisk. Hvis i så kommer frem til, at det du oplever er depression, så vil lægen kunne henvise dig til en psykolog eller et andet sted, som vil kunne hjælpe dig med at behandle depressionen. Måske føles det lidt uoverskueligt lige nu, men der er rigtigt mange unge, som har haft depression, der har fået det super godt igen. Nogle gange har man bare brug for en hjælpende hånd. Får man en henvisning til en psykolog, så får man et økonomisk tilskud, så det bliver lidt billigere. Men ellers kan man også altid selv kontakte en psykolog, hvis man synes det er rarest.

Hvis du vil vide mere om depression kan du prøve at læse vores artikel med 13 tegn typiske tegn på depression.

Kontakt Psykiatrifonden

Hvis du kunne tænke dig, at snakke lidt mere om det du oplever og få lidt mere klarhed over, om det er depression, så kan du også kontakte Psykiatrifondens rådgivning. De har både en chat og en telefon man kan kontakte dem på. Der sidder nogle dygtige professionelle klar til, at rådgive dig om depression eksempelvis. Der vil du kunne uddybe dine oplevelser og i vil have lidt bedre mulighed for at undersøge, om det kunne være depression du oplever. Måske kunne det være rart for dig?

Jeg håber at du har kunne bruge mine svar til noget og så krydser jeg fingre for, at det kommer til at gå rigtigt godt med dig.

De bedste hilsner fra en Mindhelper