Undersøgelser viser igen og igen, at det står skidt til med danske unges trivsel. På Mindhelper.dk kan unge få viden og råd om mental sundhed, når det passer dem, og hvor det passer dem.

Den primære inspirationskilde for Mindhelper er det australske site ReachOut.com, der har været i luften siden 1998 og har solide evalueringer og forskning bag sig. I lighed med Reachout dækker Mindhelper emnet unge og mental sundhed bredt. Det vil sige: Vi fokuserer ikke kun på diagnoser, men giver også unge viden og råd om almenmenneskelige udfordringer og problemer.

Andre gode sites, vi har kigget på i udviklingen af Mindhelper, er:

Mindhelper står på to ben

Vi har to overordnede mål. For det første vil vi gerne hjælpe unge, der har det svært. Og vi vil gerne gøre det tidligt, inden problemer vokser dem over hovedet. For det andet vil vi gerne bidrage til at styrke unges generelle mentale sundhed. Det sidste gør vi eksempelvis ved at udvikle materialer, som lærere kan bruge til at sætte spot på mental sundhed i undervisningen på skoler og ungdomsuddannelser.

Få en 2-minutters præsentation af Mindhelper i videoen herunder:

Vejvisning til andre gode hjælpetilbud

Vi bilder os selvfølgelig ikke ind, at alle problemer kan løses online. Et vigtigt formål på Mindhelper er derfor at guide unge videre til andre gode hjælpetilbud. Det kan fx være hjælp i kommunen eller hos frivillig organisationer som Headspace eller Cyberhus. Eller det være en guide, der fortæller unge om mulighederne for at få hjælp hos deres læge, en psykolog eller på deres skole.

Vores værdier

For at opnå vores to overordnede mål i Mindhelper, arbejder vi ud fra tre grundværdier:

Mindhelper drives af de 5 regioner – fra Center for Digital Psykiatri

Mindhelper udvikles og udbredes af de 5 regioner i fællesskab som et tilbud for unge over hele landet.

Organisatorisk er projektet forankret i Center for Digital Psykiatri, der er en del af psykiatrien i Region Syddanmark.

I Center for Digital Psykiatri arbejder vi med udvikling, implementering og forskning i digitale forebyggelses- og behandlingstilbud til mennesker med psykiske lidelser. Vi står eksempelvis bag: