I 7. klasse flyttede Laura skole, hvor hun mødte en sød fyr. De blev hurtigt bedste venner og fortalte hinanden alt. Han fortalte blandt andet Laura, at han skar i sig selv, og han ikke havde det godt. Flere gange fortalte han hende også, at han ville begå selvmord.

”Jeg tror egentlig mest, han gjorde det for at få opmærksomhed, men det var bare rigtig voldsomt for mig,” fortæller Laura.

I 7. klasse flyttede Laura skole, hvor hun mødte en sød fyr. De blev hurtigt bedste venner og fortalte hinanden alt

På et tidspunkt begyndte de at kysse – selvom han havde en kæreste – og de brugte næsten hver eftermiddag sammen.

”Det endte med, at han slog op med sin kæreste, og vi blev kærester,” siger Laura.

Rygterne

Laura troede, at alt var godt. Hun havde drømmefyren, så hvad kunne gå galt? Tilsyneladende næsten alt. Efter kun ganske kort tid forbød Lauras forældre hende at se ham, fordi de havde fået at vide, han røg hash.

”Min verden brød fuldstændigt sammen, da de forbød mig at se ham. Det kunne jeg slet ikke bære,” fortæller Laura og fortsætter:

”Det var lige omkring sommerferien, de sagde, jeg ikke måtte se ham, så vi kunne ikke engang ses i skolen. Samtidig begyndte folk at sige til mig, at han var sammen med andre piger,” husker Laura.

Lauras kæreste benægtede det hele.

”Der gik rygter på hele skolen, men jeg ville bare ikke tro det. Men det viste sig selvfølgelig, at de havde ret. Han havde været sammen med andre gennem hele vores forhold,” siger Laura.

Ryger: Han havde været sammen med andre

Veninden og kæresten

På trods af rygterne blev Laura sammen med ham. Hun fik endda overtalt sine forældre til, at de måtte se hinanden igen. Men Laura svævede på ingen måde på en lyserød sky.

”Hans humør svingede helt vildt, han skar i sig selv, og vi skændtes konstant. Jeg endte med at ryge ned i et sort hul. Jeg mistede min appetit og tabte mig meget. Om aftenen græd jeg tit mig selv i søvn,” husker Laura og fortsætter:

”Men jeg var så smaskforelsket i ham, at jeg slet ikke kunne se, hvad han gjorde ved mig, og at han var dårlig for mig.”

Omkring det tidspunkt begyndte Lauras kæreste og hendes bedste veninde at bruge mere tid sammen. Til at starte med var Laura glad for det – hvem vil ikke gerne have, at ens kæreste og bedste veninde kan lide hinanden? Men efter noget tid begyndte hun at blive mistænksom.

”De brugte virkelig meget tid sammen, og de begyndte at lyve over for mig. Pludselig brugte han mere tid sammen med min veninde end mig. Det var bare lidt mærkeligt,” siger Laura.

Og så en aften efter en fest skete det. Lauras kæreste var sammen med hendes bedste veninde. Først benægtede de alt, men rygterne var så voldsomme om, at de havde været sammen, at hendes veninde til sidst krøb til korset og fortalte, de havde været sammen.

Han var sammen med hendes bedste veninde efter en fest

”Jeg har aldrig prøvet noget så slemt. Jeg græd i flere timer. Men jeg vidste, at forholdet måtte ende, så jeg slog op med ham, kort tid inden 9. klasse var slut.”

En ny start

Efter 9. klasse var planen, at Laura skulle på gymnasiet, men hun kunne ikke holde ud at være i nærheden af sin ekskæreste og veninde. I stedet tog hun et år på efterskole, og her helede såret efter det turbulente forhold.

”Jeg ville væk fra det hele. Og det var godt, jeg kom det. Jeg fik det meget bedre i løbet af det år. Det hjalp at komme væk, og jeg mødte en masse søde mennesker og fik snakket om det.”

”Man kan godt komme videre efter et dårligt forhold. Det tager tid, men man skal nok komme over det. I dag har jeg det rigtig godt, og jeg tænker kun sjældent på ham. Jeg er glad.”

Mærk efter, om forholdet virkelig er godt for dig. Og hvor irriterende det end lyder, så lyt til dine venner og forældre – hvis de siger, at din kæreste ikke er god for dig, så er han måske rent faktisk ikke god for dig

Interview: fakta om anonym deltager

Fakta om Laura:

  • Laura er ikke hendes rigtige navn, men vi ved, hvem hun er.
  • Hun går på gymnasiet.
  • Hun har haft et turbulent forhold med en kæreste, der endte med at være sammen med hendes bedste veninde.

Læs også vores artikel Kærestesorger: Sådan kommer du dig over din ekskæreste