Jeg har nok at lidt “anderledes/mærkeligt” problem.

Min mor har altid været meget opsat på at jeg skal være god i skolen, og det syntes jeg også at jeg er.
Men hun er bare MEGET opsat på det.
Hun har ligesom altid “bestemt” over mit hår og mener at jeg SKAL have det sat op HVER dag!

Jeg har allerede “snakket” med hende om det – men der begyndte jeg at græde (gør jeg tit i sådan nogle situationer, jeg kan ikke altid selv gøre for det, men det ender tit bare med at min mor bliver sur på mig. Hun bliver sur og siger at det er træls at vi aldrig kan have en samtale unden at jeg begynder at græde – det går mig på, men dét var noget helt andet) – så det gik ikke så godt.

Jeg har fundet ud at hvorfor min mor syntes/mener/bestemmer jeg skal have det sat op – og det er fordi hun mener at når jeg i skolen skal lave opgaver, læse eller spise så kommer det “i vejen”, og ud fra det hun har sagt så “forstyrrer” det bare ens skolegang.

DET DRIVER MIG SNART TIL VANVID!! Dels fordi jeg er 13 år og mener selv jeg kan styre det, 2: det er mit hår og det kan hun ikke bare bestemme over, og 3: jeg syntes selv det er pænt, så hvorfor skal hun tage den ret fra mig??

Men samtidig kan jeg godt se pointen i det hun siger, men jeg vil bare sådan ØNSKE at jeg kunne være ligesom alle andre!
Jeg syntes virkelig det er træls for hun har altid bare flettet mit hår!

Hvad skal jeg gøre for selv at få rettigheden jeg aldrig selv har haft?

Hilsen mig..


Kære du

Det lyder bestemt ikke særlig fedt, at din mor sådan vil bestemme over dit hår, når du skal i skole. For det skal hun ikke. Det skal du, og kun du.

Det er dit hår
Du er 13 år gammel, så selvfølgelig skal du selv have lov til at bestemme over dit eget hår. Det skal hun ikke blande sig i. Især ikke, når du fortæller, at du klarer dig fint i skolen. Som jo netop er det, hun vil sikre sig. Derfor er det rigtig vigtigt, at du står fast på, at det er dit hår. Og det er dig, der bestemmer.

Få rettigheden ved at snakke med hende
Du spørger til, hvordan du kan få rettigheden til selv at bestemme over dit hår. Og til det siger jeg: Snak med hende… Igen. Det lyder ikke rart, at hun bliver sur, når du græder. For det betyder jo bare, at det betyder noget for dig. Men det er vigtigt, at du tager snakken med hende. Du er ikke et barn længere. Du er en ung kvinde, der skal have lov til at prøve forskellige ting af og finde ud af, hvad der virker for dig.

Få hende til at lytte og fortæl så
Når du skal snakke med hende, er der nogle ting, jeg synes, der er vigtige, at du får sagt:

Tag en snak med en i familien
Hvis det er svært selv at snakke med hende, kan du måske starte med at snakke med en søskende, din far eller en anden i familien? Jeg får den idé, fordi jeg tænker, at du kan tage personen med, når du så tager snakken med din mor. Så kan hun se, at der er flere, der mener det samme som dig. Og det kan godt give noget mere tyngde til det, du siger.

Jeg håber, at jeg har givet dig et fint svar på det, du havde brug for. Held og lykke med det. Jeg håber, at I finder ud af det, dig og din mor.

De bedste hilsner fra Mindhelper

Var svaret nyttigt for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Brevkassen

Få råd fra en Mindhelper

Profilbillede
Cecilie Juul Hinze
Psykolog
Profilbillede
Camilla Vestergaard Havsteen
Psykologistuderende
Profilbillede
Thomas Stensgaard Skare
Psykologistuderende
Skriv til brevkassen
Brevkassen
Alle indlæg om FamilieAlle brevkasseindlæg